Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Hede-Vemdalen

Annons

PRO Hede-Vemdalen hade sitt kvartalsmöte i Vemhån den 6 maj med 59 närvarande PRO-are. Under molnen denna regniga vårdag skymtade slalombackarna i Björnrike fram, vita och fina med endast små barfläckar.

PRO:s egen sång- och spelgrupp underhöll före mötet, och som vanligt var det lottförsäljning.

Ordförande Anita Nordén öppnade mötet, hälsade alla välkomna och meddelade att vi har fått en ny medlem till föreningen sedan förra mötet, Ernst Halvarsson.

Mötet beslutade att kraftigt protestera mot kommunens planerade borttagning av den subventionerade fotvården.

Ulla Nilsson jobbar på som ledare med träning/motion måndagar på Hedegården. Under våren har Jan-Erik Larsson genomfört en trafikkurs och ytterligare en planeras till hösten om intresse finns. En mycket bra kurs enligt deltagarna.

Vår verksamhet med skolcafé på centralskolan fortgår och alla lärare och elever tycker att det är mycket bra med vår närvaro i skolans rasthall.

Judith Myhr redovisade sommarens planerade resor. Ett samarbete om resor sker mellan PRO-föreningarna i Härjedalen och resmålen är Gotland, Orsa, Föllinge samt en hemlig resa.

Tombolorna i Hede, Vemdalen och Vemhån öppnas efter midsommar. Under Hedeveckan arrangerar vi allsång och gåbingo. Föreningen medverkar också vid marknadsdagarna i Hede.

Göran Mann presenterade stödföreningen Mö finns, en stödgrupp för cancerdrabbade i Härjedalen som bildades 2014. Föreningens huvudmål är att träffas och samtala. Behovet tycks vara stort då föreningen redan nu har över 200 medlemmar. Tre grupper har bildats, en i Svegsområdet, en i Hede-Vemdalenområdet och en i västra Härjedalen. Nu behövs eldsjälar i varje område.

Sedan var det dags för festkommittén i Vemhån att agera. De bjöd på kaffe och jättegoda smörgåsar, samt föredrog dragning av lotteriet med kaffevinster.

Avslutningsvis blev det allsång under ledning av Artur Larsson, dragspel, samt "Ragnarna" Wagenius och Svegare på gitarr och alla sjöng med av hjärtans lust.

Anita Nordén avslutade med att tacka och önskade alla en bra sommar.

Åke Nilsson

Annons