Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Ytterhogdal

Det är med ny energi man tar sig an planering och diverse uppgifter. Ljuset är tillbaka, det är lika magiskt varje vårvinter.

Annons

Den 6 februari hölls månadsmöte på Trollbacken. Ordförande Gerd Jonsson hälsade medlemmarna välkomna och eftersom årsmötet närmade sig fanns en hel del på dagordningen att gå igenom.

Styrelsen hade vid sin sammankomst inför valet kunnat konstatera, att valberedningen haft bråda dagar, men var enligt Caj Ek klar.

Tillsammans planerades årsmötet efter önskemål och inom ramen för vår ekonomi.

Att ordna någon underhållning brukar ofta vara ordförandes uppgift, så även i år. Vår kassör, Unnie Aurusell, upplyste om vår kassabehållning och vår skraplottförsäljning. Nu hoppas vi att vi får med några nya aktiva i verksamheten.

Undertecknad, och några med mig, får nog starta en studiecirkel, för att lära oss känna igen de nya mynten och sedlarna, som kommit ut. Minns ni att vi skrev under listor för att ha kvar kontanterna, eller?

Det fanns en hel del att resonera om vid kaffet, inte minst vår revyresa till Iggesund. Den 22 januari anlände Thunells buss till Folkets hus med förväntansfulla resenärer, där de första hade startat resan från Funäsdalen. Våra reseledare, Inger Larsson och Herje Wickman, mötte upp med kaffe och mackor.

Stämningen var på topp i bussen och efter tidigare samåkningar var det många glada återseenden. Efter en halvtimmes rast fyllde vi bussen och startade mot Iggesund.

Vår chaufför för dagen var Reidar Thunell, som visade sig vara en lugn och trygg förare. Han var även en bra underhållare, med historier i klass med övriga berättare i bussen. Inger Larsson gav en redogörelse över resans fortsatta program, varefter Herje Wickman, med Allan Norbergs hjälp, delade ut revybiljetterna.

Efter Kårböle var väglaget bra och vi var snabbt framme vid Iggesunds Folkets hus, där mat väntade i god tid före revyns början. En fullsatt salong i väntan, och vilken start sen! Man har som vanligt på pricken fångat vad som hänt, lokalt som i världen i övrigt.

Man var tacksam för dansarnas framträdanden, med vacker scenografi i bakgrunden och dito dans. Det gav oss en chans att vila magmusklerna en stund.

Tack för att ni finns och att ni orkar, det gäller givetvis alla aktörer och medhjälpare.

Nu är det dags att ta itu med vardagen igen, och visst ska det gå bra, även om det ser dystert ut i världen.

Närmast står nu årsmötet och ordförande tackade för dagen och hoppades på god uppslutning till församlingshemmet.

Gunnel Jansson

Annons