Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Ytterhogdal

Annons

Tiden från höststarten till julmånaden gick fort. Vi hade ju, så långt, haft en lättsam så kallad vinter, om man bortser från halkan.

Förutom obligatoriska månadsmöten har en del hänt. Några har varit på kurser och utbildningar, som vi hoppas få nytta av.

Den 1 oktober var det Maj Ståhlbergs tur att medverka i en kurs där ämnet var Tryggare ekonomi på äldre dar.

Den 5 november deltog ordförande plus tre medlemmar på distriktets årsmöte i Östersund. Välbesökt och intressant enligt deltagarna.

Den 8-9 december deltog ordförande Gerd i en utbildning för ledamöter i kommunernas och regionnära pensionärsråd. Det är ju viktigt att pensionärerna kan påverka politiker i fråga om äldreomsorg och -vård.

Trots en något trög start på inomhusboulen, så lovar Härje Wickman att det blir fortsättning efter nyår.

En studiecirkel i samverkan med ABF Jämtland/Härjedalen har i dagarna avslutats.

Så har vi haft lilla julafton med sedvanlig gröt, skinka, glögg med mera. Här möttes vi av glad dragspelsmusik av bygdens egen son, Dan Regnander med fru Lotta. Det var ett välkommet återseende och jag tror det var ömsesidigt. Pappa Arne har ju lämnat ett stort tomrum efter sig, men till vår glädje har ju Eva Regnander flyttat hem och tagit över musiklivet här i byn tillsammans med Carola och körer.

Dan hade en mycket varierad repertoar och varvade sina visor och musik med att berätta episoder om sin uppväxt här i Hogdal. Och visst fick vi höra bland annat Dan Andersson och Allan Edwalls visor, men även del av hans egen musik. Det blev en underhållning som verkligen gick hem hos samtliga gäster.

Att kökspersonalen sköter sig är vi bortskämda med. Årets gröt var inget undantag. Gäller även kakan till kaffet. Catharina Ek hade skänkt PRO fina vinster av sina pärlarbeten. En lottring var snabbt slutsåld och några hade tur att få välja sig en vinst.

Dan avslutade efter önskan med Benny Anderssons Födelsedagsvals till Mona och ordförande Gerd tackade alla som hjälpt till, inte minst hedeborna. Sedan var det dags att gå ut i decembermörkret.

Annons