Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Härjedalen

SPF Seniorerna Härjedalen har haft månadsmöte den 3 april. Rolf Byqvist hälsade omkring 90 medlemmar välkomna.

Annons

Mötet inleddes med att Lennart Svensson, lärare på Bäckedals Folkhögskola sedan 2014, berättade om verksamheten på skolan. Han inledde föreläsningen med att presentera sig själv, att han är från Ytterberg, men att han har arbetat i Stockholm i många år och även gått många utbildningar. Nu har han sedan några år tillbaka återvänt till Ytterberg. Det pågår både långa och korta kurser på Bäckedal. En historiekurs som har pågått under vintern heter I vikingarnas spår. Kursen avslutas med en studieresa för de som vill till York i England där de skandinaviska vikingarna intog staden på 800-talet.

Medlemmarna uppmanades att komma med förslag till kurser, som kan bedrivas på skolan. För att det ska kunna bli en kurs krävs att minst åtta personer anmäler sig till kursen.

Märit Eriksdotter informerade om årsmötet som Härjedalendistriktet haft. Det kommer att hållas en extrastämma 14 maj då en del medlemmar från de mindre föreningarna ville klarlägga mera grundligt vad det innebär administrativt och juridiskt när föreningarna slås ihop med föreningen i Sveg. Anledningen till att distriktet tas bort och att föreningarna i Lillhärdal, Ytterberg, Ytterhogdal slås ihop är att det är svårt att hitta ledamöter till olika befattningar i föreningen. I nya styrelsen finns ledamöter från såväl Sveg, Ytterhogdal, Ytterberg som Lillhärdal.

Rolf Byqvist föreslog att medlemmarna går ut och äter på restaurang istället för att ha månadsmöte i maj.

Agneta Jönsson informerade om att det inte blev någon resa till Fjällmuseet i Funäsdalen då det var för få anmälda till resan.

Mötet avslutades med utdelning av vinster till de som vunnit på köpta lotter och kaffe och smörgås serverades.

Ingrid Östlund

Annons