Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Härjedalen

SPF Seniorerna Härjedalen hade sitt första månadsmöte 9 oktober efter sommaruppehållet. Mötet var mycket välbesökt så vice ordförande Gunvor Jansson kunde hälsa nästan hundra medlemmar välkomna.

Annons

Niklas Ohlson från Visit Sveg var inbjuden till dagens möte för att informera om nya rutiner när det gäller bion i Sveg. Nu kan man boka sittplats till filmerna hemifrån via datorn. Betalning erläggs som tidigare i kassan när man kommer dit. På tisdagar jämna veckor körs matinéerna.

Jan-Erik Larsson, trafikansvarig i föreningen, presenterade ett häfte som NTF i samarbete med bland annat PRO och SPF Seniorerna har arbetat fram. Häftet handlar om äldre i trafiken. Han förklarade att äldre kan fortsätta köra bil, men att det är viktigt att tänka på att avstå från att köra bil när man äter vissa mediciner eller har drabbats av vissa sjukdomar. Mörkerseendet blir sämre när man blir äldre. Jan-Erik uppmanade medlemmarna att använda reflexer om man är ute på kvällarna och använda broddar när det börjar bli halt. Något, som han också ansåg vara viktigt, var att låta damerna köra då det är vanligt att herrarna kör.

Ordförande Märit Eriksdotter har författat ett höstbrev, som medlemmarna fick ta del av på mötet. Hon tog bland annat upp att det numera är en gemensam styrelse med representanter från varje förening. Förbundet har godkänt denna sammanslagning. Några medlemmar kom med förslag på förändringar angående månadsmötena, att de förläggs i mitten på månaden eller att det hålls ett möte i kvartalet. Önskemål är att ordförande för månadsmötet informerar medlemmarna om vilka aktiviteter, som är aktuella i de andra föreningarna ute i byarna. Det togs upp att samarbetet mellan de olika föreningarna tar tid att arbeta fram efter sammanslagningen. Gunvor Jansson berättade att föreningarna i Ytterberg och Sveg brukar besöka varandra och spela boule.

Alvar Grindborg bjöd in medlemmarna att besöka föreningen i Ytterhogdal vid deras månadsmöte 2 november. Då kommer konsumentvägledare Ingrid Krylén att medverka.

Mötesdeltagarna fick information om att det är föreläsningar på biblioteket via video varje torsdag klockan 13. Det är Jamtlis arkiv i samarbete med släktforskarföreningen, som har arbetat fram detta.

Föreningen behöver någon som uppdaterar hemsidan och medlemsregistret. Det har kommit förslag på några, som ska tillfrågas om de vill hjälpa till med detta.

Agneta Jönsson, reseansvarig i föreningen, informerade om att det blir en julbordsresa till Åland med Cinderella 4 december. Hon tog även upp att det finns möjligheter för medlemmarna att få hjälp med att börja träna på Max Gym. Man ska då ta kontakt med Christer Lind om man är intresserad.

Agneta föreslog att medlemmarna skulle gå på After work. Hon tog även upp att det har gjorts gemensamma resor med medlemmarna i Sveg och Ytterberg tidigare.

En aktuell fråga vid mötet var hur det ska bli med julbordet i år. Det beslutades ingenting på mötet var man ska äta så det kommer att tas upp senare.

Det togs även upp om någon var intresserad av en studiecirkel i datakunskap.

Jan-Erik Larsson har lovat att ta på sig att leda en studiecirkel avseende Brott och bedrägerier mot äldre.

Gunvor Jansson tackade Ann-Britt Berglund, Karin Andersson och Gunvor Möller, som skött om kaffeserveringen. Nu har de slutat med detta och nu har Anita Göransson och Inga-Lill Lundborg tagit över den sysslan. Det skulle behövas ytterligare någon dam eller herre, som vill hjälpa till med detta, men det var ingen som anmälde sig på mötet.

Vid nästa månadsmöte 6 november kommer en tandläkare att föreläsa om tandvård för äldre.

Medlemmarna bjöds på kaffe, smörgåsar och kakor.

Mötet avslutades med utdelning av vinster till de som köpt lotter. En fin vinst var en hink med lingon.

Ingrid Östlund

Annons