Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Hogdal

Den 5 juli åkte ett glatt gäng SPF-seniorer från Ytterhogdal på en resa över dagen.

Annons

Första stopp blev hos Radio Jämtland där vi blev mottagna av Agneta Nilsson som informerade oss om radion och deras arbete. Därefter en rundvandring i huset samt att vi fick besöka studio 5 under inspelning med Leif Landin.

Efter ett intressant besök drog vi vidare till Arctura där vi intog lunch och beundrade den fina utsikten.

Nästa etapp var Skärvångens mejeri och en guidning, där en av ägarna berättade om mejeriets uppkomst, en intressant berättelse om hur utvecklingen i byn Skärvången med omnejd förändrats under åren. Därefter ett besök i butiken där vi kunde inhandla diverse ostar med mera.

Så fortsatte resan hemåt men ett litet missöde, en punktering på ett busshjul, gjorde att vi blev lite försenade på hemvägen, men vädret var vackert och humöret i topp så kom vi glada och nöjda hem.

En hemlig resa gjordes den 9 augusti och 40 förväntansfulla resenärer steg ombord på bussen klockan åtta på morgonen. Efter en liten rundkörning inne i byn fortsatte färden mot Kölsillre, vidare mot Ånge för att slutligen komma fram till Norra stadsberget i Sundsvall där vi beundrade utsikten över staden. Där serverads kaffe och goda smörgåsar. Sedan var det tid över att besöka skvadernmuséet och det fanns mycket fina hantverk med mera att beskåda.

Resan fortsatte sen till Södra stadsberget där vi intog en god lunch och så bar det hemåt efter en trevlig och intressant dagstur.

Karin Wallin

Annons