Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Sveg

Annons

SPF Seniorerna Sveg hade årets första månadsmöte den 11 januari. Omkring 80 medlemmar hade trotsat vädret och hälsades välkomna av ordförande Rolf Byqvist.

Ukulelegänget, under ledning av Yngve Persson, var inbjudna och de inledde mötet med vackra melodier. Sånghäften hade lagts ut och medlemmarna uppmanades att sjunga med. En av visorna som sjöngs var skriven av Älvrosbördige Bo Jonasson och tonsatt av Yngve Persson. Mellan några av sångerna underhöll Yngve även med några vitsar från sin hemby Älvros, vilket uppskattades av medlemmarna.

Föreningens ordförande informerade om att årsmötet kommer att hållas den 7 mars. Vidare informerade han om att valberedningen kommer att sköta om planeringen av underhållare och föreläsare vid mötena 2016.

Lokalen, där det bedrivs vävning, kommer att finnas kvar då det finns några damer, som är intresserade av att väva.

Två musikcaféer har hållits under 2015. Vid senaste musikcaféet, som hölls i Församlingshemmet, skänktes överskottet till Svegs simklubb.

Agneta Jönsson informerade om att det går en resa till Röros marknad den 16 februari. Hon efterlyste även förslag från medlemmarna över olika företag, som det kan göras studiebesök hos.

Ukulelegänget underhöll även i slutet av mötet och då sjöngs och spelades bland annat den vackra sången om Härjedalens landskapsblomma Mosippan med text av Otto Mann och musik av Roland Cedermark. Medlemmarna bjöds på kaffe och smörgåsar och så delades vinsterna ut från lotterna, som sålts före mötet.

Ingrid Östlund

Annons