Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Sveg

Annons

SPF Seniorerna Sveg har haft månadsmöte den 1 februari. Som vanligt var mötet välbesökt med omkring 80 medlemmar.

Efter att ordförande Rolf Byqvist hade hälsat alla medlemmar välkomna fick han även välkomna inbjudna nysvenska elever på introduktionsprogrammet på gymnasiet och deras lärare Karin Fabricius. Ungdomarna underhöll oss med några teaterföreställningar. De spelade upp de gamla kända sagorna Bockarna Bruse, Prinsessan på ärten och Rödluvan. En flicka sjöng en sång på koreanska och efter teaterföreställningarna sjöng hon på svenska visan Vem kan segla förutan vind. Rösten, som läste sagorna, tillhörde bibliotekarie Anna Westling.

En pojke berättade om en resa han gjort till Stockholm där han träffade en dam som inte var så trevlig mot honom.

Då det har ifrågasatts att det blir för lite tid till själva mötet på månadsmötena och för mycket tid för underhållning lovade ordförande att det ska jämkas lite.

Agneta Jönsson informerade om att det skulle bli studiebesök på polisstationen i Sveg tisdagen den 9 februari och gemensam lunch på Mysoxen.

16 februari anordnas det en resa till Röros. Då finns det möjlighet att välja om man vill åka direkt till Röros eller stanna och äta lunch i Tänndalen.

Rolf Byqvist deltog i distriktets senaste möte och informerade om detta. Han berättade att det planeras för en mässa inom vård och omsorg i november.

Vidare tog han upp funderingar över distriktets roll i framtiden och även hur SPF-föreningarna ska se ut. Då det är svårt att få folk till olika poster kunde han tänka sig att alla föreningarna slås ihop till en gemensam förening. Han ville att medlemmarna skulle säga vad de tyckte i denna fråga. Mari-Mai Lagus ansåg att det skulle drabba föreningarna ute i byarna om alla föreningar slogs ihop. Rolf Emanuelsson menade att distriktet borde vara kvar då han ansåg att det uträttade en hel del bra saker.

Vid nästa möte kommer en representant från Mohlins bussar att närvara.

Något, som många medlemmar är missnöjda över är att det är svårt att komma fram till hälsocentralen när de ringer dit. Därför kommer enhetschefen att inbjudas till ett möte framöver så detta problem kan diskuteras.

Det finns nu flera kvinnor i föreningen, som är intresserade av att väva i föreningens lokal.

Mötet avslutades med att vinster delades ut till de som hade turen att ha rätt lottnummer.

Ingrid Östlund

Annons