Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Sveg

Annons

SPF Seniorerna Sveg har haft årsmöte den 7 mars. Omkring 100 medlemmar hälsades välkomna av ordförande Rolf Byqvist. Parentation hölls av ordförande med ett tänt ljus och en tyst minut för de medlemmar som avlidit under året. Anita Westfält läste en dikt.

Innan årsmötet började hade en representant för Mohlins bussar inbjudits. Han berättade om resor som de har i sitt program. Agneta Jönsson uppmanade medlemmarna att ta kontakt med henne eller Alva Hedengran när det gällde resor de var intresserade av.

Hon informerade även om en räkafton, som skulle gå av stapeln den 10 mars. Det kommer också att bli en bowlingresa till Vemdalen i april.

Till ordförande för årsmötet valdes Märit Eriksdotter och till sekreterare valdes Ingrid Östlund. Rolf Byqvist läste upp den ekonomiska redovisningen och medlemmarna fick själva ta del av verksamhetsberättelsen. Av verksamhetsberättelsen framgår att föreningen under året haft 373 medlemmar. I genomsnitt har 94 medlemmar deltagit i månadsmötena. Flera intressanta föredragshållare har inbjudits samt politiker från kommunen. Vid ett månadsmöte har enhetschefen för hälsocentralen i Sveg inbjudits.

Flera resor har anordnats av Agneta Jönsson och Dan Eriksson, som har varit reseansvariga. Dan Eriksson har ordnat ett studiebesök på HMAB med efterföljande lunch. Jan-Erik Larsson, som är trafikansvarig, har uppmanat medlemmarna att ta kontakt med honom när det gäller trafikfrågor. I augusti var det dags för den årliga surströmmingsfesten på Storön och i december vankades det julbord.

Rolf Emanuelsson har rapporterat från sina möten från HRPF (Härjedalens råd för pensionärer och funktionsnedsatta)

Två musikcaféer har anordnats. Vid sista musikcaféet skänktes pengarna som blev över till simklubben i Sveg.

Vid en del möten har det varit musikalisk underhållning.

Den ekonomiska redovisningen och verksamhetsberättelsen godkändes och även revisionsberättelsen, som lästes upp av Randi Skagen. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet.

Mötet beslutade att godkänna budgeten och plan för verksamheten. Arne Hård ska utarbeta ett aktivitetshäfte för föreningen nu när alla namn är klara på olika poster efter årsmötet.

Enligt valberedningens förslag valdes det in två nya medlemmar i styrelsen, som då består av sju styrelsemedlemmar och en ersättare. Rolf Byqvist omvaldes till ordförande på ett år. Nya medlemmar i styrelsen är Stefan Åslund, kassör, Anita Westfält samt Elna Östblom-Myhr. Övriga styrelsemedlemmar är Ingrid Östlund, sekreterare, Ingrid Johansson och Arne Hård. Ersättare är Jan-Erik Larsson. Rolf Emanuelsson föreslog att en åttonde medlem väljs in som kan tänkas ta över som ordförande nästa år.

Till revisorer valdes Alf Göransson och Mellving Söderqvist och som ersättare valdes Ragnar Eckerbom.

I år är det åtta medlemmar som fyller 90 år. De kommer att få besök av ordförande och en till i styrelsen och få ett diplom och en blomma. Medlemmar som har uppnått en ålder av 90 år, är befriade från medlemsavgift.

Mötet avslutades med kaffe och god smörgåstårta, som Karin Hill gjort. Rolf Byqvist tackade Märit Eriksdotter, som var ordförande för årsmötet och en blombukett överräcktes till henne. Det delades ut vinster till de som köpt lotter och hade turen att ha rätt nummer vid dragningen.

Ingrid Östlund

Annons