Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Sveg

SPF Seniorerna Sveg har haft månadsmöte den 2 maj.

Annons

Det var sista mötet före sommaruppehållet och omkring 100 medlemmar deltog i mötet och blev bjudna på skinksallad, kaffe och kaka.

Vi fick åter stifta bekantskap med de nysvenska ungdomar som går i en klass där Karin Fabricius är lärare. Förra gången de var inbjudna till ett månadsmöte spelade de upp några kända sagor, men den här gången visades det att de även är duktiga sångare och dansare. Under ledning av Eva Regnander framfördes några visor som vi så väl känner igen. Några av visorna var Här kommer Pippi Långstrump, Snickarboa och Sommarvisa med text av Astrid Lindgren. Ann Backéus, som undervisar i dans på kulturskolan, hade utarbetat dansnumren och biblioteksassistent Anna Westling deltog även i evenemanget.

Ordförande Rolf Byqvist berättade att det hade kommit omkring 120 besökare till församlingshemmet när musikcaféet ägde rum tillsammans med HjärtLung.

Agneta Jönsson informerade om kommande evenemang. 19 maj är det vinprovning på Gammelgården och 13 juni ska PRO på en bussresa till Mora och då finns det möjlighet för medlemmar från SPF att få följa med.

Då det har varit svårigheter att få till en ny valberedning ska tidigare valberedning och ordförande Rolf Byqvist träffas och försöka lösa detta.

Många lotter såldes och mötet avslutades med att de som vunnit på sina lotter fick sina vinster.

Ingrid Östlund

Annons