Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Sveg

SPF Seniorerna Sveg har haft månadsmöte den 10 oktober. Även denna gång var mötet välbesökt och det fanns inte många tomma stolar kvar när ordförande Rolf Byqvist hälsade alla välkomna.

Annons

Han inledde mötet med att informera om att styrelsen beslutat att avsluta sommartombolan och vävlokalen har sagts upp. Anledningen till detta är att förtjänsten av sommartombolan blir så liten efter alla utlägg i samband med tombolan. En fundering är att kanske sälja lotter på torget när det är marknadsdagar.

Danserna, som föreningen driver, har gått med vinst. Kommande dans kommer att hållas på Folkets hus i Sveg istället för i Linsell. Den 3 december anordnas det dans på bystugan i Överberg. Rolf Emanuelsson överräckte en blombukett till Elna Östblom Myhr, som tack för det arbete hon lagt ner vid danser i Linsell.

Vid nästa månadsmöte i november har föreningen fått lov att få vara kvar i stora salen på Folkets hus.

Distriktet har anordnat en mässa på Folkets hus 20 oktober. Temat för mässan är Att bo och leva i Härjedalen.

Agneta Jönsson, som ansvarar för resor i föreningen, informerade om kommande resor. Först blir det en julbordskryssning den 30 november. Nästa år blir det en resa till Iggesund där Iggesundsrevyn spelas 5 februari. Det kommer även att bli ett studiebesök till kyrkan. Dag är ännu inte bestämd.

Ett musikcafé är planerat på församlingshemmet tillsammans med HjärtLung Härjedalen.

Rolf Byqvist tog upp var föreningen ska äta julbord i år och om det ska ätas julbord eller jultallrik.

Han tog även upp att då alla i styrelsen är valda ett år till kan det bli så illa att det inte finns någon kvar i styrelsen sedan och heller ingen valberedning.

Det beslutades att pengarna från lotteriförsäljningen vid dagens möte ska skänkas till insamlingen för cancerforskning, som Jonas Westfält startat.

Trubaduren Roland Savgård underhöll med sång och gitarrspel i slutet av mötet. Han sjöng bland annat den vackra sången Ljus och värme med norsk text och behärskade även att sjunga en sång med finsk brytning. Det blev också möjlighet till lite allsång när han rev av ett potpurri med kända låtar som Sven-Ingvars sjungit.

Ingrid Östlund

Annons