Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Sveg

SPF Seniorerna Sveg har haft månadsmöte den 7 november. Så många som runt 100 medlemmar hade sökt sig till Folkets hus denna eftermiddag. De hälsades välkomna av ordförande Rolf Byqvist.

Annons

Mötet inleddes med att Niklas Ohlson, destinationschef för Destination Sveg, informerade om den verksamhet han har arbetat med sedan 1 augusti. Syftet med destinationsbolaget är att stärka företagsklimatet i Svegsbygden. Ett mål är att öka antal gästnätter i Svegsområdet med 35 procent. Då måste Svegsbygden göras till ett omtyckt resmål så besökare gärna stannar någon extra natt i Sveg och inte bara passerar. Han berättade vidare att för närvarande är 75 företag med i Svegs Företagar- och utvecklingsförening. Målet är att 100 företag ska gå med i föreningen.

Rolf Byqvist informerade om att vävlokalen nu är tömd och de två vävstolar som fanns där, har fördelats till en medlem och återbrukspoolen.

Julbordet i år kommer att ske på Myskoxen den 14 december.

Ordförande och kassör i föreningen har deltagit i en datakurs där de fått lära sig att arbeta med medlemsregister och webbsidor.

Ett musikcafé kommer att genomföras 14 november på församlingshemmet i Sveg.

Agneta Jönsson, reseansvarig i föreningen, informerade om olika resor. SPF i Ytterhogdal har inbjudit SPF-medlemmar i Sveg att följa med på en resa till Birsta den 29 november. Om man vill följa med på resan måste man ta sig till Ytterhogdal själv för att ansluta.

Ett återbud hade inkommit avseende julbordsresan 30 november med Cinderella. Agneta frågade om någon var intresserad att ta den platsen. Hon påminde även om Iggesundsrevyn 5 februari.

Alva Hedengran informerade om att studiebesöket i kyrkan blir 16 november.

Märit Eriksdotter berättade om mässan Att leva och bo i Härjedalen, som distriktet anordnat.

När alla punkter var avklarade blev det underhållning av en orkester från Överberg, som kallar sig för Söndagsgruppen. Enligt sångaren Rolf Mattsson föredrog de att spela låtar från 60-talet. Det blev flera Sven-Ingvarslåtar och vi fick även lyssna till Britt Dambergs stora hit Hälsa Mikael från mig. Medan de spelade serverades kaffe, smörgås och kaka. Vinster delades ut av Ingrid Johansson till de som hade turen att ha rätt lottnummer.

Ingrid Östlund

Annons