Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Sveg

SPF Seniorerna Sveg har haft sitt första månadsmöte för året. Omkring 80 medlemmar kunde ordförande Rolf Byqvist hälsa välkomna.

Annons

Han började med att informera om den glada nyheten att föreningen har fått löfte om att även fortsättningsvis få ha sina möten i stora salen på Folkets hus fram till maj månad.

Något som däremot är ett bekymmer för föreningen är att det inte längre är möjligt att få hjälp med kopiering av kommunen. Förhoppningen är att det går att komma fram till någon lösning på detta så så småningom.

Datum för årsmötet är planerat till 6 mars. Till förra årsmötet valdes det ingen valberedning och det finns fortfarande ingen medlem som vill bli invald i valberedningen. Det kommer även att behövas nya ledamöter till styrelsen då valet av några medlemmar, som ingår i styrelsen nu, är valda fram till årsmötet 2018.

Rolf Byqvist tog även upp de ljusglimtar som finns inom föreningen. Något, som är glädjande, är att så många kommer till månadsmötena. Samarbetet har även fungerat bra med de medlemmar, som sköter om olika aktiviteter inom föreningen.

Ordförande i stödföreningen Mö finns, Göran Mann, hade inbjudits till dagens möte. Mö finns är en stödförening för cancerdrabbade och anhöriga till dem. Han berättade att föreningen startade sitt första möte 21 september 2014. Då det blir så långa avstånd att åka till Östersund och besöka en stödförening så startades en stödförening i Härjedalen. Nu finns stödföreningar i Sveg, Hede-Vemdalen och Funäsdalen.

Det beslutades att skänka pengarna från dagens lotteri till Mö finns.

Rolf Emanuelsson informerade om att det nu är pastorsexpeditionen som tar emot inbetalning till olika fonder.

Agneta Jönsson meddelade att det fanns några platser kvar om någon ville åka till Iggesund på Iggesundsrevyn 5 februari.

Mötet avslutades med utdelning av vinster till några som hade turen på sin sida och kaffe, tunnbrödsrulle och kakor serverades.

Ingrid Östlund

Annons