Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Sveg

SPF Seniorerna Sveg har haft månadsmöte den 6 februari. Det var många medlemmar, omkring 90 stycken, som ordförande Rolf Byqvist kunde välkomna.

Annons

Dagens föreläsare kom från polisen i Sveg. Det var Erik Sidendvall, som är chef över polisens yttre personal i Härjedalens kommun och även i Bergs kommun. Han berättade om verksamheten vid polisen i Härjedalen och svarade på frågor från medlemmarna.

Besöket var populärt bland medlemmarna och de hade många frågor att ställa. Något som flera medlemmar tog upp, var att hastigheten inte hålls i byarna utan att det körs för fort. Det togs även upp av en medlem att det parkeras bilar på trottoarerna så det inte går att komma fram med rullstolar och permobiler. Önskemål om att en fartkamera installeras kom från en medlem från Linsell. Ett annat ställe där det körs för fort är vid Norra skolan, påpekade en medlem.

Erik Sidendvall informerade om att en medborgarenkät har gått ut till de boende i Härjedalen där de kunde ta upp vad de vill att polisen ska prioritera. Något, som kom upp i enkäten, var att det förekommer störande trafik och att de kan känna otrygghet. Medlemmarna fick även en visning av den utrustning alla poliser bär på sig.

Rolf Byqvist informerade om att han skrivit ett brev till kommunchefen, där han tar upp att det ej längre är möjligt för föreningen att få kopiera i vaktmästeriet på Medborgarhuset. Han vill få svar på hur det kommer att bli med detta och inbjöd i brevet någon från kommunen att komma till månadsmötet och besvara denna fråga. Svar hade vid månadsmötet ej inkommit och det infann sig ej någon representant från kommunen.

Ordförande Rolf Byqvist och distriktets ordförande Märit Eriksdotter informerade om kommande förändringar inom föreningen. De små föreningarna i byarna kommer att slås samman med SPF-föreningen i Sveg och får då namnet SPF Härjedalen. Då det är olika medlemsavgifter bland föreningarna kommer det att bli samma medlemsavgift. De förklarade att de små föreningarna ändå kan vara kvar och ha sina aktiviteter men med en gemensam styrelse och kassör.

Inga val kommer att göras på kommande årsmöte utan de sker vid distriktets möte i april.

Agneta Jönsson informerade om olika evenemang som är på gång inom föreningen. 17 februari var det after work på Svegskrogen. 30 mars blir det studiebesök på Björnåsens saftkokeri och gemensam lunch på Svegskrogen. En resa planeras till Fjällmuséet i Funäsdalen 26 april. Det måste vara minst 30 anmälda till resan för att den ska kunna genomföras.

Kvinnorna, som sköter om kaffeserveringen vid månadsmötena, har meddelat att de ej vill fortsätta med detta.

Rolf Byqvist meddelade att en ny bilverkstad har öppnat i Sveg.

Det serverades kaffe med semla och Ingrid Johansson skötte om lottförsäljningen.

Ingrid Östlund

Annons