Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Sveg

SPF Seniorerna Sveg har haft årsmöte 6 mars. Mötet öppnades av Rolf Byqvist, som välkomnade omkring 96 medlemmar. Parentation för de medlemmar som avlidit under året hölls med en tyst minut och ljuständning. Anita Westfält läste en dikt skriven av Lars Berghagen.

Annons

Märit Eriksdotter valdes till ordförande för årsmötet.

Till skillnad från tidigare årsmötesförhandlingar gjordes inga personval vid detta årsmöte. Dessa kommer att genomföras vid distriktets årsstämma med anledning av att det kommer att beslutas om en ny organisation.

Det var två verksamhetsberättelser, som lästes upp. Förutom SPF:s verksamhetsberättelse hade de som är ansvariga för resor och aktiviteter, Agneta Jönsson, Alva Hedengran och Siv Hillgren, författat en egen verksamhetsberättelse där de sammanfattat aktiviteter och resor, som genomförts under året.

Av verksamhetsberättelsen framgick att det har varit god uppslutning vid månadsmötena med i genomsnitt 87 medlemmar. Föreningen har under året haft 379 medlemmar.

Representanter från olika företag brukar bli inbjudna till en del möten. Några som har besökt mötena är Mohlins Bussar, Härjegårdar och Destination Sveg.

Ibland har det varit underhållning. Det har varit Ukulelegänget, trubaduren Roland Savgård och Söndagsorkestern från Överberg.

Surströmming har ätits på Storön. Det traditionella julbordet åts på Mysoxen.

Vid månadsmötena har Agneta Jönsson informerat om resor och aktiviteter som kommer att ske. Det har bland annat gjorts studiebesök hos polisen i Sveg och en julbordskryssning har en del medlemmar följt med på.

Arne Hård har arbetat fram ett aktivitetshäfte för 2016. Som vanligt har föreningen haft sommartombola vilket den inte kommer att fortsätta med kommande sommar.

Verksamhetsberättelsen godkändes och lades till handlingarna. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet av stämman.

Kassör Stefan Åslund läste upp den ekonomiska redovisningen och den godkändes av stämman och även revisionsberättelsen godkändes. Mötet beslutade att godkänna budget och plan för verksamheten.

Medlemmarna blev bjudna på kaffe och tårta och Ingrid Johansson delade ut vinster till de som hade turen att vinna på sina lottnummer.

Ukulelegänget underhöll med sång och musik under ledning av Yngve Persson. Sånghäften hade delats ut så medlemmarna kunde sjunga med. Yngve berättade även en del roliga historier mellan låtarna och Rolf Byqvist bidrog också med en historia.

Efter mötesförhandlingarna påmindes medlemmarna om det förestående studiebesöket på Björnåsens saftkokeri och en resa till Fjällmuséet i Funäsdalen.

Ingrid Östlund

Annons