Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Ytterberg

Annons

SPF Seniorerna Ytterberg höll den 28 februari ett välbesökt årsmöte på skolan i Ytterberg.

Ordförande Gunvor Jansson hälsade alla välkomna. Därefter hölls parentation över under året bortgångna medlemmar med ljuständning och en tyst minut. Gunvor läste dikten Dagen är din och parentationen avslutades med att Bengt Proos, Ytterberg sjöng Mikael Wiehes Den jag kunde se, till eget gitarrackompanjemang.

Att leda årsmötet valdes föreningens ordförande. Det föredrogs sedvanliga årsmötesförhandlingar och styrelsen beviljades efter föreskrivna redogörelser ansvarfrihet.

Gunvor Jansson omvaldes som ordförande för 2016. Till styrelseledamöter omvaldes Helga Olsson och Kjell Tjärnback, till och med 2017. Ledamöterna Ulla Svensson och Helga Jonasson tidigare valda till och med 2016.

Av verksamhetsberättelsen framgick att ett antal styrelse-, medlems- och månadsmöten samt träffar för förenings- och medlemsutveckling har hållits under året.

Olika föreläsningar/informationer har hållits av inbjudna gäster. Vissa av sammankomsterna har skett i samverkan med Studieförbundet vuxenskolan.

Föreningen anordnade en välbesökt surströmmingsfest i september samt en vinprovningskväll i oktober.

Ett stort antal medlemmar har under året deltagit i datautbildning vid Bäckedals folkhögskola.

Friskvårdsarbetet har pågått under hela året, gymnastik en gång i veckan under vinter, vår och höst.

Sommarens aktiviteter har bestått av boulespel två gånger i veckan.

Föreningen har gjort en resa under året, den företogs till Orsa i maj, för deltagande vid inspelningen av teveprogrammet Moreaus med mera.

Verksamhetsåret avslutades med julbordskryssning till Åland samt julbuffé på restaurang Mysoxen.

Verksamheten för 2016 har nu inletts med olika sammankomster samt start av studiecirkel för dokumentation av fastigheterna i Ytterberg.

Annons