Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Ytterberg

Torsdagen den 16 maj reste vi 37 medlemmar på en av föreningen delvis subventionerad endagsresa till Hälsingland.

Annons

Vi startade vid åttatiden i strålande väder från Sveg och Ytterberg. Under nerresan köpte vi lotter och den med tur vann trisslotter.

Vårt första stopp var vid Lill-Babs caffär i Järvsö, där vi fick kaffe och jättegoda smörgåsar.

Därefter besökte vi Lill-Babs museum, vilket var mycket intressant att få följa hennes långa karriär och det väckte nog många nostalgiska minnen hos oss.

Vi fortsatte därefter resan mot Vallsta och ett besök på Hälsingegården Gästgivars. Det är en av gårdarna på Unescos världsarvslista och en av gårdarna hade anor sedan 1500-talet. Mycket fina målningar finns bland annat bevarade. Efter rundvandringen och shopping i hembygdsföreningens affär reste vi vidare mot Växbo.

Första stopp där var Växbo lin där vi fick en guidad fabriksvisning och därefter fanns möjlighet att inhandla av alla tänkbara linnetextilier. Vi åkte sedan till Växbo krog där vi fick en mycket god lunch. Sedan gick vi runt i gamla hus på gården som inretts till olika affärer. Många kom med olika stora påsar med sig när vi återsamlades vid bussen.

Därpå gick resan till Rengsjö och Majas café och presenter.

Efter en mycket intressant dag påbörjade vi hemresan mot Härjedalen och efter ett bussbyte i Ljusdal kom vi till våra hemorter vid 19.30-tiden.

Vi tackade våra reseledare Barbro och Carl som ordnat resan samt till vår chaufför Micke, som säkert rattade vår buss på tidvis mycket krokiga Hälsingevägar.

Ulla Svensson

Annons