Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Sveg

Annons

SPF Sveg hade månadsmöte 6 oktober på Folkets Hus. Det var ca 90 medlemmar som ordförande Rolf Byqvist välkomnade. Han började mötet med att informera om att lokalen i Romahuset kommer att sägas upp från årsskiftet. Letande av ny lokal pågår.

Ett team har bildats för planering av utbildningar och resor bestående av Agneta Jönsson, Dan Eriksson och Karin Fabricius. Agneta Jönsson berättade att två studiebesök kommer att genomföras den 14 oktober. Först kommer Sykes att besökas och på eftermiddagen Svegs flygplats. Mellan studiebesöken kommer gemensam lunch att intas. I januari-februari planeras en sparesa till Estland. Cirklar i språk, studerande av orter och landskap kommer att anordnas om intresse finns.

Det har diskuterats hur årets julbord ska utformas och ordförande fick förtroendet att jobba vidare med detta. Axel Skoger berättade att hjärt- och lungsjukas förening kommer att hyra en ny lokal från årsskiftet, som ligger centralt i källaren under Swedbank. Där kommer också allsången att hållas. Axel informerade vidare om Axelfonden där pengarna går till bland annat hjärtstartare.

Rolf Emanuelsson berättade om mässan "Framtiden i vår glesbygd" som har hållits på Folkets Hus. Han informerade vidare från HRPF:s möte som han deltagit i.

Margareta Öst informerade om ett stödmöte för cancerdrabbade, som har ägt rum i Vemdalen. Vid det mötet var det stor uppslutning. Hon sade att om intresse finns för något liknande på andra platser kan man höra av sig till henne.

Om önskemål finns angående cirklar i bilkörning går det bra att höra av sig tlll trafikombudet Jan-Erik Larsson.

Underhållare på mötet var Yngve Persson och Börje Ribacke, som spelade vacker musik. Mötet avslutades med lottdragning.

Alva Hedengren/Ingrid Östlund

Annons