Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Blenda Lindgren, Sveg

Blenda Lindgren har efter en kort tids sjukdom avlidit stilla och lugnt på Östersunds sjukhus i kretsen av de närmaste.

Annons

Blenda Lindgren var bosatt i Sveg. Hennes liv blev långt och rikt. Blenda sörjs närmast av familjen som består av dottern Margareta med maken Alf-Erik, Sörviken, liksom sönerna Per-Anders, Lars-Åke och Sven-Erik.

Blenda var änka sedan en tid tillbaka efter maken Åke Lindgrens död. Barnbarnen Anna-Karin med familj liksom Isak och barnbarnsbarnen Matilda och Gustaf var Blendas ögonstenar. Att vara mormor och gammelmormor var titlar och sysslor som hon trivdes med. Besöken av barn, barn och barnbarnsbarn i lägenheten i Sveg var Blendas högtidsstunder.

Blenda föddes i Röros i Norge för 78 år sedan, men hon kom till familjen Lovén i Sörviken som liten flicka under kriget. Hon hade tät och bra kontakt med sin familj i Norge, men hon stannade hos syskonen Lovén, tills hon flyttade och bildade egen familj.

Blenda Lindgrens huvudsyssla var hemmet, men hon arbetade många år inom äldreomsorgen tills hon avgick med pension. Blenda var medlem i Röda korset och PRO. Hon arbetade aktivt och deltog bland annat i arrangerandet av resor.

Hon ägnade mycket tid åt sitt hem och åt de nära och kära. Hon vårdade sin make kärleksfullt under många år efter en stroke. Hon var en gästfri person som alltid hade dörren till hemmet öppen för släkt, vänner och bekanta. Matlagning och bakning var två av hennes intressen och i hemmet bjöds därför rikligt och gott. Att lämna hemmet utan förplägnad var inte möjligt.

Blenda var ofta på Nyvallens fäbod och hjälpte dottern Margareta med allehanda fäbodsysslor så länge hon hade hälsan. Hon var inte främmande för några av fäbodens göromål. Hon var fäbodkulla som ung på Nyvallen. Hon var en glad person, som gärna spred sin glädje till andra i sin omgivning.

Blendas make Åke och sonen Per-Anders spelade dragspel och Blenda tyckte mycket om dragspelsmusik. Blenda gjorde tillsammans med Åke och Per-Anders många turer ned till Värmland för dragspelsstämman i Ransäter. Hon lyssnade på dragspelsmusik ända till slutet och gladdes mycket åt detta. Musiken var hennes sätt att återskapa känslor och stämningar ända in i det sista.

För familjen och vännerna genom

Åsa Morberg, Sandviken

Annons