Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Olle Linde, Hede

/

Hedesonen Olle Linde slutade sina dagar hemma i Hede efter många år i USA.

Annons

Olle föddes 1925 och var näst yngst i en syskonskara av sex. Redan som 22-åring flyttade han till USA, där han arbetade upp sig genom en fantastisk karriär inom South Pacific Railway i Kalifornien. Efter sin pensionering 1990 blev Olle vinfarmare i Kalifornien tillsammans med sin hustru Sylvia och också under ett tiotal år i Sydafrika. Rollen som vinfarmare intresserade och engagerade Olle. Det var alltid intressant att ta del av hans kunskaper i att odla vin.

Olle en stark känsla för sitt födelseland Sverige och inte minst Härjedalen med Hede och Sonfjället. Han kom ofta hem till Hede och det gällde speciellt under senare år då han aldrig missade älgjakten.

Vi är många inom släkten som förundrats över Olles goda kännedom om släktens historia och inte minst gällde det syskonbarnen med familjer. Här var Olle som ett uppslagsverk. En speciellt varm känsla hade Olle för sitt barnbarn Amelia, som bor tillsammans med sin pappa i USA.

I slutet av februari i år kom Olle hem till Hede. Det var här han ville sluta sina dagar. Så sent som för en månad sedan var Olle tillsammans med flera av sina syskonbarn med familjer i släktbyn Hästbränna vid foten av Sonfjället. Här läste Olle med stor pondus, trots sina talsvårigheter på grund av sjukdom, en av sina favoritverser av Dan Andersson – Sista natten vid Paindalen. En dikt som Olle med stolthet läste vid såväl stora tillställningar som familjeträffar.

Vi är många som kommer att minnas Olle som en person med hög integritet tillsammans med stark känsla för Härjedalen och sina släktingar och vänner.

Systersonen Åke Clason

Annons