Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor hundutställning vid Gammelgården

/
  • Hamiltonstövarna BIR Rödstamons Vilma med handler Henrik Kårén (ägare Björn Selleskog, Sollefteå), domare Göran Fastén och BIM Buvakullens Bugg med Tobias Olsson, Östersund.    

Inte mindre än 38 stövare av sju raser fanns med vid utställningen i Sveg den 14 juni.

Annons

Utställningen var förlagd till hembygdsgården, Gammelgården, en verklig oas mitt i Sveg. Själva utställningen började klockan 16 och utställarna och publiken hälsades välkomna med musikunderhållning av tre musikanter, vilket var ett uppskattat inslag i väntan på starten.

Trettioåtta stövare av sju raser, uzernerstövare, gotlandsstövare, schillerstövare, smålandsstövare, hamiltonstövare, finsk och rysk stövare, visades upp för domaren Göran Fastén och ringsekreterarna Ingrid Fredriksson och Maria Strand.

Det var en finsk stövare som blev Best in Show, Pell-Antforsens Mikko ägd av Rabb Sven Jonasson, Särna.

En jakthelg utlottades på hundens startnummer och den glade vinnaren blev Leif Aronsson från Lit, dessutom var det flera som vann hundmat på sitt startnummer. Prisbordet var skänkt av Enar Grubb, Leif Joelsson och Veda Skog.

Vid 19-tiden när utställningen började lida mot sitt slut spred sig doften från den tända grillen. Anders Dunder och hans klubbkompisar hade ordnat en grillmästare, Gunnar Eriksson, som såg till att den som ville kunde äta sig mätt. Det smakade gudomligt gott på kvällskvisten.

Härjedalingarna hade ordnat med en trevlig utställning även denna gång med härlig sommarvärme, fin musik, fina hundar, god mat och trevlig samvaro. Det kunde inte bli bättre.

Hundar som erhöll BIR:

Gotlandsstövare Ronemarkens Stina-09, ägare Per Göthe, Orsa

Schillerstövare Sunneröns Brasse-07, ägare Jan Haglund, Färila

Smålandsstövare Jon-Ers Gårdens Donna-12, ägare Herbert Andersson, Järvsö

Hamiltonstövare Rödstamons Vilma-12, ägare Björn Selleskog, Sollefteå

Finsk stövare Pell-Antforsens Mikko-11, ägare Rabb Sven Jonasson, Särna

Rolf Pellving

Annons