Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bernt Hellström - Härjedalens fiskechampion

Artikel 2 av 11
Fiskeligan17
Visa alla artiklar

9 755 gram öring, det var vikten som gjorde Bernt Hellström från Ljusne till 2016 års fiskechampion. Öringen drog han redan i maj uppe i Lofssjön och i torsdags fick han sin utmärkelse.

Annons

– Den här kommer att få en hedersplats.

En stor delegation fiskefrälsta härjedalingar fanns med och delade ut priset till Bernt Hellström. Från vänster, Andreas Ekberg, Anders Häggkvist, Bernt Hellström, Sune Halvarsson, Jan Gabrielsson och Gunnar Ekberg.

Det säger Bernt Hellström om den tavla som han fick tillsammans med prischecken som bevis på att han blev årets fiskechampion. Pristutdelningen ägde rum hos Ekbergs fiske i Vemdalen där Hellström även fick ett presentkort på 3 000 kronor. Kanske går en del av de slantarna till en större håv, att döma av hans berättelse om när storöringen hamnade på kroken.

– Jag hade en liten wobbler på. Jag och min fiskekompis, Per Tranberg, hade ett varsit spö ute bakom båten när jag trodde att jag fick bottennapp. Det var tvärstumt från början men så började det röra på sig och spänningen steg, förklarar Hellström.

Tankarna var förstås att det var en stor gädda som hamnat på kroken men när fisken kom närmare båten såg han att det var en öring. Bernt försökte få öringen närmare båten så att hans kompis skulle kunna greppa fisken men den var pigg och rusade iväg vid de två första försöken. Tranberg tog sedan sin kniv och försökte peta in bakom gälarna och vid andra försöket så lyckades det.

– Jag var rädd att han skulle komma åt linan men det gick bra, säger Bernt Hellström som kommer att göra nya försök att finnas med i toppen av fiskeligan även i år.

– Ni har ett fantastiskt fiske här i Härjedalen och Lofssjön gillar jag skarpt, säger Hellström som fått många fina öringar där under de senaste åren, men de största har knappt varit hälften så stora som den bjässe han tog förra året.

Annons