Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jätteöring drogs ur Lofssjön

/
  • Bernt Hellström drog en öring modell större ur Lofssjön.

Bernt Hellström från Ljusne har kopplat greppet om årets fiskeliga i Tidningen Härjedalen. 23 maj drog han en öring som vägde 9 755 gram i Lofssjön och det blir något att bita i under sommaren.

Annons

Bernt Hellström och hans fiskekompis Per Tranberg upplevde en spännande halvtimme på Lofssjön i måndags. När de var ute och fiskade med båt så högg det till i Bernts spö.

– Det kändes inte så märkvärdigt först men efter en stund förstod vi att det var en stor fisk. När jag fick in den till båten så vi kunde se den så blev det extra nervöst, berättar Bernt Hellström som hade en gammal 0,25 lina på sitt spö.

Efter några ruscher så tröttnade öringen så pass att de tillsammans kunde försöka få upp den i båten.

– Men med håven gick det inte, fisken var för stor. Sen försökte vi med händerna men det var också omöjligt. Till slut lyckades vi få in en kniv i gälarna så att det gick att lyfta upp den, säger Bernt Hellström.

Vad TH erfar så är det ett nytt rekord för öring i Lofssjön, för omkring tio år sedan så togs en som vägde 9,6 kilo.

– Det här är en fin sjö att fiska i. Jag har fått stora öringar tidigare. Förra året fick jag en på drygt fyra kilo och för fem-sex år sedan tog jag också en som vägde mer än fyra kilo. Sen har jag fått många runt kilot, berättar Bernt Hellström som lovar att komma tillbaka inom kort och ta nya tag med Lofssjöns fiskar.

För att lura den stora öringen hade han en sjucentimeters Rapala som gick i lilaaktig ton.

Annons