Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera larm om skogsbränder i Härjedalen - branden i Lillhärdal har tagit sig på nytt

 
Skogsbränderna i Jämtland och Härjedalen sommaren 2018
Visa alla artiklar

Flera platser har drabbats av bränder, många återantända från fredagen och lördagen. Det är orterna Fågelsjö, Skalet, Lillhärdal norr, Ytterhogdal, Granåstjärn och Sånberget som påverkas av detta. Under söndagskvällen meddelades att läget var lugnare, men att den blossade upp strax före lunchtid på måndagen igen.

- Vi har fått ut styrkor till samtliga platser utom Sånberget och vi har tre helikoptrar tillgängliga för vattenbombning, berättar Monika Landin vid Räddningstjänsten under söndagskvällen.

- Till Skalet har vi fått assistans av 15 man från hemvärnet som hjälper till med släckningsarbetet.

Uppdatering 17.00: Helikopter finns på plats vid Fågelsjö, och en helikopter är på väg till Lillhärdal norr för att hjälpa till med släckningen.

Uppdatering 17.30: Räddningstjänsten Jämtland meddelar att de behöver utökad assistans av hemvärnet för att släcka branden vid Skalet. 15 man behövs.

Uppdatering 20.40: Räddningstjänsten meddelar att läget med branden i Lillhärdal börjar bli lugnare. De övriga bränderna brinner på för fullt.

Uppdatering 11.45: Strax före lunchtid på måndagen anmälde efterbevakarna i Lillhärdal att branden tagit sig på nytt. Enligt anmälan ska det vara en area av 10 x 20 meter som går norrut och det ska bara vara skog.