Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartiet: Bra skola och värdig omsorg

/

Lars Bygdén är ordförande i Folkpartiet i Härjedalen

Annons

1. En bra skola där fler blir godkända i alla ämnen och en gymnasieskola som är så bra att andra ungdomar och våra egna vill gå där. En värdig omsorg som innebär att man lyssnar på den enskildes behov.

2. Förutsättningen för en flygplats är att Trafikverket är med och finansierar den. Det innebär att den måste ligga i Sveg. Ska vi på sikt utveckla flyget måste näringen, främst turismen, ta ansvar oavsett var flygplatsen ligger. Risken är annars att vi inte kan ha någon flygplats alls.

3. Vi vill ha fler poliser i yttre tjänst i Härjedalen samt kommunala fältassistenter vid behov.

4. Gratis kollektivtrafik, ett kulturhus i Sveg och en hall i Hede för både idrott och kultur. Subventionerat körkort och bra it-stöd. Släppa in ungdomarna på riktigt i politiken och besluten.

5. På alla sätt vi kan. Vi vill ta emot våra nya medborgare på ett bra sätt så att de känner sig välkomna och vill stanna i Härjedalen.

6. Kommunen har en plan och satsar på bredband, vi stödjer detta och vill se en fortsättning. Dessutom vet vi att man på olika sätt uppvaktar till exempel Telia för att påtala bristerna.

7. Sätta allt som går i beboligt skick samt omdisponera. Utreda möjligheten bygga genom exploatörer eller i egen regi.

8. Vi vill ta fram en tydlig sammanställning av alla trafikfaror och hur vägstandard ser ut i hela kommunen.Vi kräver att Trafikverket bygger bort alla trafikfaror i Härjedalen.

9. Vi är för en småskalig utbyggnad.

10. Vi tycker att vi har plats för några vargar.

11. Vi vill ha en värdig omsorg med valfrihet där vi lyssnar på den enskildes behov. Vi vill se alternativa driftformer som är anpassade till glesbygd och där man kan samverka med till exempel primärvården.

12. Vi vill ha en gränslös vård med möjlighet till vård i Norge. Man ska kunna välja Uppsala för regionvård. Vi vill utveckla primärvården, inte avveckla.

Annons