Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amanda Hedälv startade säsongen med seger

/
  • Amanda Hedälv, Hede MK, tog en seger i säsongens första tävling.
  • Snabba starter och säker körning var Amanda Hedälvs segerrecept.

Amanda Hedälv, Hede MK, inledde folkracesäsongen på bästa sätt. Amanda vann damklassen i Timrå Motorklubbs tävling Anders Minne.

Annons

– Det gick riktigt bra, jag gillar banan i Timrå för där avslutade jag förra säsongen med en seger, säger en mycket glad Amanda Hedälv.

Segervapnet hela dagen var snabba starter och sedan säker körning in till mål.

– Sen är jag skyldig Morgan Persson ett stort tack, han lånade ut väldigt bra däck till mig.

Hennes Saab var riktigt vass och enda smolket i glädjebägaren var att hon blev av med vinnarbilen, och de lånade däcken, efter den sedvanliga utlottningen bland buden efter tävlingen.

– Nu står jag helt utan bil och nästa tävling är i Östersund i början av juni. Jag vill ju gärna köra Saab och det fanns ingen där nere i Timrå som vi kände för att försöka buda på och min hade vi inte turen att få behålla.

Amanda Hedälv får nu åka på en annan tävling och försöka skaffa sig en bil men det är ju ett lotteri.

– Det gäller väl att se ut någon bil som verkar gå bra utan att vara allra högst upp. Det kostar 200 kronor att lämna ett bud och på vissa tävlingar kan det vara väldigt många bud på en del bilar, berättar Amanda Hedälv.

Klubbkompisen Jessica Persson körde också bra i Timrå. Nu blev resultatet en sjätteplats i A-finalen efter att hon fått punktering direkt efter start.

Bland herrseniorerna vann Hedes Rikard Sundberg C-finalen och detta gav honom plats i B-finalen men där stannade han på en sjätteplats, ett resultat som ändå är bra bland 49 startande.

I juniorklasen blev Ann Lövgren fyra och Felix Granlund femma, båda tävlar även de för Hede MK.

Annons