Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmaseger för hemmaföraren på Halvfari - i det femte försöket

Det satt långt inne men den kom till slut. För femte året i rad körde Hede MK:s Jessica Persson Hede tvådagars på Halvfari folkracebana. I år kom första segern.
– Det känns så jäkla skönt just nu, säger hedeföraren.

Annons

Hede MK:s Jessica Persson jagas av klubbkamraten Johanna Grindal i damernas A-final. Där fanns även Amanda Hedälv från samma klubb i startfältet.

Jessica Persson tog starten i damernas A-final och kom ut snabbt efter den bortre kurvan på banan, där hon tidigare år flera gånger fått problem.

– Jag var så himla rädd att det skulle hända något där. Men när jag klarade den så kändes det som att jag hade en chans, säger hon.

I finalen körde också klubbkamraterna Johanna Grindal i en Toyota, även hon direktkvalificerad, och Amanda Hedälv som tog sig dit genom vinster i C- och B-final. Johanna Grindal slutade på andra plats och Amanda Hedälv körde in som femma i en Saab. Tre hededamer alltså i finalfältet vilket får anses vara ett gott betyg åt hemmaklubbens förare och team runt dem.

– Att vinna här på hemmaplan och få göra ett ärevarv, det är nog det häftigaste jag har varit med om. Det är värt allt slit man lagt ner, säger Jessica Persson.

Ärevarv för hemmaföraren Jessica Persson, i det femte försöket att ta hem segern i klubbens egen folkracetävling.

Även herrarnas A-final såg ut att gå till Hede MK och Mikael Ahnström. Han tog starten och såg ut att ha kontroll under de första varven i sin Vw, men ett par kraftiga avgassmällar från bilen på rakan innan upploppssvängen markerade ett stopp för den här gången. Istället blev det Mikael Nyrönen från Småbacka MK som tog hem segern. Även han i en Vw, en klassisk "bubbla".

Mikael Nyrönen tog hem segern i herrarnas A-final.

– Det var på håret, växellådan rasade precis vid mållinjen, säger Mikael Nyrönen som fick lite påknuffning av en fyrhjuling för att kunna genomföra ärevarvet. Han hade en del tekniska problem redan efter det sista kvalheatet på söndagsförmiddagen.

– Jag körde sönder en hasplåt och tryckte till oljetråget. Vi reparerade det lite hjälpligt men det höll ihop. Vissa dagar är det meningen att man ska vinna.

Segrare i juniorklassen blev Anton Eriksson från MK Nordjämten i en Volvo och veteranklassen vanns av Tony Jensen från Ånge MK i en Saab.

Tony Jenson från Ånge MK fick åka ärevarv efter seger i veteranklassen.

Anton Eriksson vann juniorklassen i sin Volvo.

Annons