Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddade för Halvfari med poängbäst på Gotland

Hede MK:s Jessica Persson tog flest poäng av alla damer i helgens folkracetävling Gotlandsfestivalen. Men i finalen ville det sig inte.
– Jag blev vänd direkt i starten och kom efter, säger hon.

Annons

I helgen är det folkracetävling på Halvfaribanan utanför Hede i dagarna två. Hede motorklubb står som arrangör och klubbens framgångsrika förare Jessica Persson är en av dem som jobbar med banan och administration, förutom att själv köra i helgen.

Från förra årets ganska blöta bana på Halvfari.

Förra helgen vann hon sju av åtta heat i Gotlandsfestivalen och tog 59 poäng av 62 möjliga, bästa dam och total poängtvåa. Men i finalen slutade hon fyra, efter att ha blivit påkörd och "vänd" direkt i starten.

– Jag är jättenöjd med tävlingen med finalen var trist, säger hon.

Är du laddad inför Halvfari på hemmaplan?

– Nja, vi får se. Det brukar inte gå så bra på hemmaplan. Det är svårt att ha fullt fokus på tävlingen när man själv är med och hjälper till med allt runtomkring. Jag tar min sämsta bil i år så får det gå som det går, jag vill inte riskera att bli av med en bra bil utan att få något för det, säger hon.

Runt 160 förare är anmälda till helgens tävlingar som körs både lördag och söndag, drygt 20 av dem är damer. På lördagen körs tre heat och på söndagen blir det ett heat och sedan finaler i fyra klasser, junior, dam, herr och veteran.

Annons