Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För långt till soptippen för vissa

/
  • Så här ser det ut vid vindskyddet efter flugfiskesträckan vid Ljusnan, nedströms Hede. Någon har dumpat skräp där i stället för att åka till kommunens anläggning.
  • Så här ser det ut vid vindskyddet efter flugfiskesträckan vid Ljusnan nedströms Hede.. Någon har dumpat skräp där i stället för att åka till kommunens anläggning.

Trots att kommunens återvinningsstation har öppet flera dagar i veckan och att det är gratis att lämna material dumpas fortfarande byggmaterial och skräp i naturen.

Annons

– Jag tycker det är fördjäkligt hur en del människor bär sig åt. Det är ju längre och krångligare väg hit än till återvinningsstationen, säger Bertil Olsson.

Han sitter med i styrelsen i Hede samfällighetsförening som har hand om fisket i området. För några dagar sedan upptäcktes att någon, eller några, dumpat avfall vid flugfiskesträckan efter Ljusnan nedströms Hede. Där hade man kört ner med en bil till vindskyddet och fräckt lämnat skräpet. Lite elprylar, gammalt virke och några skivor plasttak lämnades på den annars snygga platsen.

– Här försöker vi ha det snyggt och prydligt med både bord, grillplats och vindskydd. Dessutom en soptunna som vi tömmer när den blir full. Sådana här tilltag saboterar för oss bybor men framför allt för turisterna som kommer hit, säger Bertil Olsson.

Annons