Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fordon totalförstört vid brand i Sveg – sedan överfölls en person

Räddningstjänsten larmades under natten mot lördag till en bilbrand vid posten på Härjedalsgatan i Sveg. Strax därefter ska en man ha blivit misshandlad av två andra män, på samma gata.
– Man kan fundera på om det finns något samband mellan händelserna, säger Börje Öhman, informationchef på polisen region Norr

Annons

LÄS OCKSÅ: "Vem vill bränna min bil?"

Larmet om branden inkom till SOS Alarm klockan 03:11. Bilen stod parkerad och totalförstördes och eventuellt har ytterligare ett fordon har skadats vid branden.

Räddningstjänstens insats gjorde att branden inte spred sig till en byggnad i närheten.

– Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand, säger Börje Öhman, informationschef på polisen region nord.

Det händer ju att bilar börjar brinna på grund av tekniska fel eller liknande?

– Ja, även om det är ovanligt. Den polispatrull som åkte till platsen kunde vid en första överblick inte hitta några tecken på att branden skulle ha naturliga orsaker, att den startat i en motorvärmare eller så, därför upprättades en anmälan, säger Börje Öhman.

Bilen brann kraftigt.

Bilen totalförstördes i branden.

Bara några minuter efter händelsen och nära brandplatsen fick polisen larm om att en man blivit påhoppad av två andra män. På samma gata som bilbranden.

Mannen ska ha blivit slagen i ansiktet med något föremål och fått en mindre blödning i ansiktet. Ambulans tillkallades och mannen fick vård på plats, enligt Börje Öhman.

– Det handlar om en misshandel av normalgraden. Mannen fick inte så allvarliga skador. Eventuellt var det en flaska han blev slagen med, men han vet inte riktigt. Vi har inte fått något signalement på männen som ska ha utfört misshandeln, vad jag känner till, säger Börje Öhman.

En anmälan om misshandel upprättades och polisen utesluter inte att det kan finnas en koppling mellan bilbranden och misshandeln.

– Man kan fundera på om det finns något samband mellan händelserna, säger Börje Öhman.

Kartan anger ungefärlig position.