Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Fjällglimtens minnesfond

Fonden bildades 2007 för att förgylla tillvaron för boende på Fjällglimtens äldreboende i Vemdalen samt övriga vårdtagare i Vemdalen-Vemhån.

Under dessa tolv år har fonden arrangerat musikunderhållning, julfester, middagar - två eller trerätters, våfflor, flötgröt, surströmming, födelsedagskalas, högläsning med mera och allt har skett på ideell väg.

Anhöriga till vårdtagare har alltid inbjudits och vid varje tillfälle har det varit mellan 25-40 gäster. Fonden har införskaffat rullstol, tv, utemöbler, köksgeråd med mera.

Tyvärr kommer äldreboendet att läggas ner och de boende skall flyttas till andra byar i Härjedalen där det finns plats - Sveg, Hede, Ytterhogdal eller Funäsdalen.

Kommunen anser sig inte ha ekonomi för att bedriva äldrevård utspridd i landskapet varför Vemdalen och Lillhärdal skall läggas ner.

När nu äldreboendet försvinner har minnesfonden inte någon lokal att arrangera evenemang i och därför avslutas den.

Torsdagen den 15 augusti anordnade fonden ett avslutningskalas med musikunderhållning som Artur Larsson och Ragnar Svegare bjöd på. Det serverades smörgåstårta med dryck och prinsesstårta med kaffe.

Inbjudna var boende på Fjällglimten och vårdtagare i Vemdalen-Vemhån med anhöriga samt personal.

Trots att det nu endast är sex boende kvar på totalt 14 platser kom det 44 gäster, vilket visar att arrangemangen har varit värdefulla både för anhöriga och vårdtagare.

Minnesfondens styrelse tackades med blommor från kommunens hemtjänst för allt arbete som nedlagts.

Åke Nilsson