Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Hede-Vemdalen

Årsmöte hölls i Hedevikens bygdegård den 8 mars. Som vanligt möttes vi av lottförsäljare i ingången till den gästvänligt möblerade lokalen.

Annons

Britt Sundgren, Ingrid Erixon och Hans Eriksson uppvaktades för fem års aktivt arbete i föreningen.

Vår ordförande Anita Nordén öppnade mötet och kunde hälsa 58 medlemmar välkomna, samt dagens gästartist Jon Olofsson.

Parentation hölls över avlidna medlemmar med ljuständning och en tyst minut, varefter Birgitta Westergren läste dikten Nu stormen har bedarrat, av Lasse Berghagen.

Därefter intog Jon Olofsson scenen för 45 minuters underhållning med sång och historieberättelser. Jon sjöng bland annat Rangwei Axellis Sången till byn och Otto Manns Mosippan, bägge tonsatta av Roland Cedermark, Tore Skogmans Mors drömväv och Allan Edvalls Visst var det bättre men int. 45 minuter går fort vid bra underhållning och Jon tackades med en blombukett.

Sedan återgick vi till årsmötesförhandlingar. Vår förening har detta år minskat med en medlem till 356 stycken. Under året har vi fått 18 nya medlemmar.

Därefter överlämnades ordförandeklubban till Axel Thunell som valdes att leda årsmötet, och till sekreterare valdes Åke Nilsson.

Lite korta utdrag ur verksamhetsberättelsen:

Mötesverksamheten: Vi har haft fyra medlemsmöten med deltagande av 201 medlemmar samt fem styrelsemöten.

Resor: Våra reseansvariga Judith Myhr och Dagmar Hedin har arrangerat tre resor under året: Teaterresa till Bollnäs, "Gården ett livsöde", hemlig resa till Snilleriket samt PRO-båten till Åland – 143 personer har deltagit.

Studier: Släktforskning och trafikkurs.

Friskvård: Vattengymnastik i skolbassängen, styrketräning i Hede och Vemdalen, motionsdanser i Hede, Hedeviken, Vemhån och Vemdalen, Bowling i Vemdalen.

Lotterier: Tombola i Hede, Vemhån och Vemdalen samt PRO:s skraplotter.

Övrigt: Sångträffar två gånger per månad med uppträdande på medlemsmöten och på äldreboenden i Hede och Vemdalen. Servering varje skoldag på skolan i Hede.

Den ekonomiska berättelsen föredrogs och på förslag av revisorerna beviljades styrelsen ansvarsfrihet för det gångna året.

Valen till alla förtroendeuppdrag gick snabbt tack vare ett gediget förarbete av valberedningen, och efter det tackade Axel Tunell för sig och Anita Nordén överlämnade en blombukett för väl förrättat värv.

PRO:s förtjänsttecken för fem års aktivt arbete i föreningen tilldelades Britt Sundgren, Ingrid och Hans Erixon.

Efter mötet bjöds vi på en mustig soppa, kaffe och en god kaka, och efter lottdragningar vände alla hemåt till den vanliga vardagen men kanske lite gladare i sinnet.

Åke Nilsson

Annons