Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Hede-Vemdalen

Årsmöte hölls på Lövåsgården i Vemdalen den 6 mars, en strålande vacker vårdag.

Som vanligt möttes vi av lottförsäljare i ingången till den gästvänligt möblerade lokalen.

Före mötet fick vi 45 minuters härlig underhållning av Ukulele-gruppen från Sveg som i dag bestod av sju glada pensionärer. De spelade gamla kända låtar och vi fick också delta med allsång från utdelade sånghäften.

Vår ordförande, Anita Nordén, öppnade mötet och kunde hälsa 58 medlemmar varmt välkomna.

Parentation hölls över under året avlidna medlemmar med ljuständning och en tyst minut. Birgitta Westergren läste en dikt som började Du vandrar mot ett drömland och musikgänget spelade och sjöng Härlighetens morgon.

Föreslagen dagordning godkändes och ordförande kunde presentera sex nya medlemmar sen förra mötet. Tyvärr har medlemsantalet sjunkit med 10 under året till 347 medlemmar.

Axel Thunell, ordförande i PRO Sveg valdes att leda årsmötet, och till sekreterare valdes Åke Nilsson.

Den ekonomiska berättelsen föredrogs och på förslag av revisorerna beviljades styrelsen ansvarsfrihet för det gångna året.

Till ny ordförande efter Anita Nordén valdes Hans Erixon och till studieorganisatör valdes Ingrid Erixon, i övrigt inga förändringar i styrelsen

Valen till alla förtroendeuppdrag gick snabbt tack vare ett gediget förarbete av valberedningen, och efter det tackade Axel Tunell för sig och Anita Nordén överlämnade  en blombukett för väl förrättat värv.

PRO:s förtjänsttecken för fem års aktivt arbete i föreningen tilldelades Ida Eriksson och Maj Göransson och en varsin blombukett fick Ingrid Tjärnås, Ulla Persson, Gun Myhr, Karin och Göran Christell för avslutade uppdrag

Judith Myhr informerade om planerade resor till sommaren, bland annat en hemlig resa.

Anita Nordén, som efter 18 år som ordförande avgick, överlämnade ordförandeklubban till Hans Erixon och önskade honom lycka till.

Som minne från föreningen överlämnade Hans en tavla målad av Ingrid Fladvad.

Efter mötet bjöd festkommittén på en härlig köttfärssoppa med ostmackor till, kaffe och hembakade godbitar och Ukulele-gruppen spelade i ytterligare 30 minuter.

Lotterivinsterna delades ut till glada vinnare och efter en trevlig dag återvände vi hem mätta och belåtna.

Tack till Vemdalen för detta året, nu tar Vemhån över.          

Åke Nilsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Tidningen Härjedalen Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel