Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Ytterhogdal

Den 18 februari var alla pensionärer i Hogdalsområdet inbjudna till information om bostadstillägg. Det var PRO Ytterhogdal, som på detta sätt ville sätta fokus på ett tillägg i pensionen. Ett tillägg som alla har rätt att söka från Pensionsmyndigheten. Många blandar ihop denna förmån, med bostadsbidraget, som är behovsprövat och beviljas av kommunen. Det är två helt olika saker.

Vissa förutsättningar finns, till exempel så ska man bo i Sverige, ta ut hela sin folkpension och ha en pension (inklusive andra inkomster) som inte är mer än 15 000 kr efter skatt. Det här är villkor som gäller för många pensionärer idag, och som inte känner till något om detta.

Ordförande Göran Andersson kunde hälsa ett tjugotal pensionärer välkomna till dagens möte.

Efter en grundlig genomgång av hur man kan göra en preliminär beräkning och en ansökan, var det många som passade på att ställa frågor. På Pensionsmyndighetens hemsida gjordes en fiktiv beräkning, med siffror som alla kunde känna  igen sig i.

Till hjälp för dem som inte har möjlighet att göra ansökan på internet (vilket är det enklaste) hade man kopierat upp ansöknings- och informationsblanketter som man kunde ta med sig hem. Viktigt är att klargöra att det här är en del av pensionen och en rättighet vi har.

Under fikat passade PRO Ytterhogdal på att visa upp sin hemsida. Det är många som inte sett den och inte vet hur man når den. Eftersom vi blir fler och fler pensionärer som har datorer tycker vi att det är bra om vi kan få fler besökare där. På hemsidan kan man hitta datum för kommande aktiviteter, protokoll från medlemsmöten, tillbakablickar på det som hänt och mycket mer.

Ordförande avslutade dagen med att tacka alla för visat intresse och önskade lycka till med ansökningarna.

Solveig Haugen

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Tidningen Härjedalen Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel