Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Härjedalen

SPF Seniorerna Härjedalen har haft en extra årsstämma den 8 maj. Förutom medlemmar från SPF Seniorerna Sveg, Ytterhogdal och Ytterberg besöktes stämman av generalsekreterare Peter Sikström och föreningens kontaktperson Lars-Åke Carlsson.

Till ordförande för extrastämman valdes Lars-Erik Carlsson.  Anledningen till att det kallats till extrastämma var ett förslag från föreningens årsmöte om att lägga ner SPF Seniorerna Härjedalen och att tillhöra ett annat distrikt. Ordförande för SPF Seniorerna Härjedalen Gunvor Jansson informerade om underlag och fakta för förslaget vid årsmötet.

Gunvor Jansson  redogjorde även vid extrastämman över anledningen till att föreningen hade kommit med förslag till ändrad distriktsindelning. SPF Seniorerna Härjedalen bildades för två år sedan. Tanken var att det skulle gå lättare att rekrytera medlemmar till styrelsen, men så har inte varit fallet.

SPF Seniorerna Sveg, Ytterhogdal och Ytterberg fick i uppdrag vid föreningens årsmöte att diskutera i respektive förening hur dom ställer sig till förslaget att lägga ner SPF Seniorerna  Härjedalen och istället tillhöra ett annat distrikt.

Efter att ha diskuterat förslaget i respektive föreningar meddelades på extrastämman vad dom kommit fram till. Rösterna för att lägga ner föreningen och istället tillhöra ett annat distrikt övervägde.

En ansökan kommer nu att formuleras om anhållan om att få tillhöra Jämtlandsdistriktet och skickas till nämnda distrikt.

Ingrid Östlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Tidningen Härjedalen Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel