Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Sveg

Annons

SPF Seniorerna Sveg hade oktobers månadsmöte den 6 oktober. Det var runt 80 medlemmar som ordförande Rolf Byqvist välkomnade.

Till dagens möte hade gruppen Tonsteget från Ljungskile inbjudits. Det var två medlemmar från Tonsteget som underhöll, Mia Månsson och Lennart Olsson. Gruppen består egentligen av tre medlemmar. Mia är sångerskan i bandet och hon bjöd medlemmarna på en nostalgisk timme med både nya och äldre sånger. Hon berättade även många roliga vitsar på sin härliga bohusdialekt mellan varje låt, så medlemmarna fick sig ett gott skratt. Även joddlingens konst behärskade hon. När hon sjöng Thore Skogmans Tiotusen röda rosor delade hon ut rosor till några i publiken. Hon avslutade sitt uppträdande med att ta alla medlemmar i hand samtidigt som hon sjöng. Lennart stod för ackompanjemang på gitarr. De stannade kvar efter uppträdandet och sålde skivor. Mia och Lennart blev väldigt uppskattade av publiken.

Det beslutades att bestämma vid nästa månadsmöte vad som kommer att hända med vävningen och sommartombolan.

Märit Eriksdotter, ordförande i distriktet, informerade om en medlemsresa hon varit med på. Det var en färjetur på Ålands hav och resan har namnet Kasta loss. Det är tredje året i rad som denna färjetur återkommer. Det togs upp frågor om vård och omsorg samt äldreboende under resan. Alexandra Charles var värdinna på båten och hon berättade om 1,6-miljonersklubben, som hon startat för att sprida information om kvinnors hälsa.

Rolf Emanuelsson informerade om det arbete valberedningen lägger ner för att försöka hitta medlemmar som kan ställa upp på olika poster i föreningen. Han berättade även om en hälsoplan, som kommunen har arbetat fram för åren 2012-2015. Enligt Rolf Emanuelsson saknas det vissa verkställighetsbeslut av det som står i planen. Då personal från Apoteket kommer till nästa medlemsmöte tar Rolf emot frågor från medlemmarna, som han vidarebefordrar till Apoteket.

Då medlemmarna var nöjda med att vara på Folkets Hus ifjol och äta julbord beslutades att även vara där i år.

Agneta Jönsson, reseansvarig, meddelade att det fortfarande fanns platser kvar för de som ville åka på Alsenrevyn.

Mötet avslutades med lottodragning och kaffe med goda smörgåsar.

Ingrid Östlund

Annons