Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Sveg

SPF Seniorerna Sveg har haft sitt första månadsmöte den 12 september efter sommaruppehållet.

Det var många medlemmar som kom till mötet denna varma och soliga höstdag. Ordförande Rolf Byqvist hälsade omkring 85 medlemmar välkomna.

Mötet inleddes med ett besök av fastighetschef Anders Persson från Härjegårdar och fastighetssamordnare Ann-Kristin Olofsson från kommunen. Ann-Kristin informerade om att kommunen sålt Folkets hus till Härjegårdar och att en ombyggnad kommer att ske av byggnaden.

Restaurangen stänger 30 september och den kommer att göras om till ett mindre format. Annons har varit ute i lokalpressen för att hitta en krögare, som vill driva den omgjorda restaurangen.

När ombyggnationen sätter igång kommer det inte att gå att ha några medlemsmöten där de har hållits hittills. Frågan ställdes angående detta och svaret var att det var fullt möjligt att vara i biografen. Vidare informerades om att entrén i Medborgarhuset ska göras om. Ingången kommer att bli på södra sidan av huset under tiden som ombyggnationen sker.

Integrationssamordnare Mai-Britt Halvarsson hade inbjudits till dagens möte. Hon berättade om olika verksamheter, som bedrivs i gamla tingshuset. Det är bland annat kommunal vuxenutbildning och SFI. Ett projekt, som region Jämtland Härjedalen startat, kallas för UVAS (ungdomar som varken arbetar eller studerar). Syftet är att hjälpa dessa ungdomar att komma vidare med arbete eller utbildning. Detta projekt bedrivs i alla kommuner i länet. Språkträningsgrupper för nyanlända pågår inför körkortsutbildning. Det finns även möjlighet att studera på distans och skriva tentamen. Då det inte finns någon som arbetar i cafeterian undrade Mai-Britt om några av SPF:s medlemmar kan tänka sig att hjälpa till. Hon lade ut en lista där intresserade kunde anteckna sig.

Medlemmarna fick ta del av informationen på ett intressant sätt både när det gäller kommande förändringar på Folkets hus och om verksamheten i gamla tingshuset. Det fanns även tillfälle att ställa frågor vilket gjordes av en del medlemmar.

Inkomsten från sommartombolan blev ganska låg då alla utgifter räknats bort så ordförande undrade om det var någon mening att fortsätta med den. Det kommer att beslutas vid nästa styrelsemöte hur det blir med tombolan och vad som ska hända med vävstolarna.

Danserna går med vinst även om det anses att de bokade orkestrarna är dyra. Föreningen har dock gått back första halvåret i år.

Agneta Jönsson informerade om kommande resor och evenemang. 30 november blir det julbordskryssning på Cinderella. Hon ville att man skulle anmäla sig till kryssningen så fort som möjligt. 30 september är det after work på Mysoxen. Ordförande skulle undersöka när biljetter släpps till Iggesundsrevyn.

Märit Eriksdotter informerade från distriktet. Hon upplevde att det var svårt att hitta personer som vill ta på sig uppdrag. Vidare upplyste hon om att det kommer att bli en mässa i höst på Folkets hus. Mässan kommer bland annat att handla om hur det kan underlättas för oss som bor i glesbygd. Det kommer att bli medverkan från kommunen och doktor Thomas Bolin kommer att föreläsa om demens.

Vid dagens möte lottades det ut både lingon och potatis. Mötet avslutades med kaffe och tunnbrödrulle samt kaka.

Ingrid Östlund