Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF seniorerna Sveg

Annons

SPF seniorerna Sveg har haft månadsmöte den 7 april. Det var som vanligt god uppslutning och ordförande Rolf Byqvist kunde hälsa omkring 80 medlemmar välkomna.

Till mötet hade socialnämndens ordförande Anna-Lena Andersson inbjudits. Under en timme ställde medlemmarna frågor till henne. Hon började med att informera om det hetaste beslutet just nu, som handlade om att socialnämnden beslutat ta bort subventionerna för fotvård. Dessa pengar ska enligt Anna-Lena läggas på lagstadgade verksamheter såsom hemsjukvård. Hon berättade vidare bland annat om att tjänstemän på socialförvaltningen fått i uppdrag att arbeta fram en bostadsförsörjningsplan 15 år framåt. Planen ska presenteras i maj.

Efter ett medborgarförslag har nu de personer som bor hemma och köper sin mat från kommunen möjlighet att beställa efterrätt på helger och storhelger. Förvaltningen för barn, skola och fritid och socialförvaltningen har gemensamt anställt en kostchef.

Pelle Persson informerade om att alla leasingbilar i kommunen ska ha en ansvarig. Vidare vädjade han till Anna-Lena Andersson att beakta konsekvenserna med att dra in subventionerna för fotvården.

Arne Hård fick beröm och en varm applåd för sitt utarbetande av ett aktivitetshäfte.

Sommartombolan kommer att dra ner på antalet lotter från 4000 till 2000 stycken. Tombolan kommer att hållas öppen i en vecka mot tidigare två veckor i sommar.

Ordförande informerade om att Anna Andersson, enhetschef vid hälsocentralen i Sveg, är inbjuden till månadsmötet i maj.

Dan Eriksson, som är reseansvarig i föreningen, informerade om att det blir studiebesök på HMAB med gemensam lunch efter studiebesöket. 27 maj blir det en resa till inspelningen av Moreus med mera i Orsa. I juni är en vinprovarkväll planerad.

En förfrågan har kommit från Svegs IK om några från föreningen kan hjälpa till med att sälja hamburgare och dricka vid fotbollsmatcher i Sveg.

Mötet avslutades med att dela ut vinster till de som vunnit i lotteriet. Kaffe och en god tunnbrödsrulle serverades.

Ingrid Östlund

Annons