Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Sveg

SPF Seniorerna Sveg har haft månadsmöte 23 maj. Det var sista månadsmötet innan sommaruppehållet. Omkring 60 medlemmar hade sökt sig till Församlingshemmet denna vackra soliga dag.

Ordförande Rolf Byqvist informerade om att han hade författat ett brev till kommunen där han skrivit att föreningen vill ha besked om föreningen får hjälp med att finansiera kostnaderna för lokalhyra vid föreningens månadsmöten.

Destinationschefen för Visit Sveg, Niklas Ohlson, besökte mötet och informerade om en kommande mässa i Sveg 16-17 juni. Han berättade att mässan lägger fokus på hela familjen, unga som gamla. Information om mässan kommer att skickas med som bilaga i bland annat Tidningen Härjedalen.

Vikarierande kommunpolisen Jana Solsten var inbjuden till dagens möte. Hon upplyste om att bedrägerierna ökar mot äldre personer. Hon uppmanade medlemmarna att aldrig lämna ut koder eller kontonummer. Det har iordningställts ett utbildningsmaterial av pensionärsorganisationerna tillsammans med polisen, som handlar om bedrägerier mot äldre och funktionsnedsatta. Detta material finns på nätet. Det kommer att starta en studiecirkel utifrån detta material i höst under ledning av trafikansvarige i föreningen, Jan-Erik Larsson.

Från hälsocentralen i Sveg hade sjuksköterskan Eva Gillstedt inbjudits. Hon har tidigare arbetat som kommunsköterska, men arbetar numera på mottagningen. Medlemmarna fick en beskrivning av henne var de olika verksamheterna på hälsocentralen finns. Hon uppmanade medlemmarna att i god tid förnya sina recept inför sommaren då det kan ta längre tid då risken finns att det råder brist på vikarier.

Hon tog upp att det borde göras något åt de ensammas situation. Ett förslag hon hade var att det bildas exempelvis en grupp, som träffas då och då.

Det fanns möjlighet för medlemmarna att komma med frågor till Eva över saker inom sjukvården de undrade över.

Gunvor Jansson informerade om att en dagstur kommer att göras till Mora den 18 juni. Resan kommer att gå via Voxna och Jim Reevesmuseet innan man fortsätter till Mora.

En annan utflykt till Härjeåsjöns Lantgård berättade Anita Westfält om. Utflykten sker 24 juli och caféet kan ta emot max 50 gäster.

Rolf Byqvist frågade medlemmarna var de vill ha sina möten till hösten. En majoritet ville vara kvar på Församlingshemmet.

Inför surströmmingsmiddagen i höst kommer ordförande att boka dag på Storön.

Medlemmarna bjöds på kaffe och smörgås och de som vunnit på sina köpta lotter fick sina vinster.

Ingrid Östlund