Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Sveg

SPF Seniorerna Sveg har haft sitt första månadsmöte efter sommaruppehållet, i ett strålande vackert höstväder den 19 september. Ordförande Rolf Byqvist hälsade omkring 80 medlemmar välkomna.

Efter att ha väntat på besked från berörda på kommunen om föreningen kan få hjälp med bidrag till lokalhyran vid månadsmötena har besked kommit. Föreningen får möjlighet att ansöka om bidrag till lokalhyror.

Rolf Byqvist informerade vidare om att medlemsavgiften kommer att vara oförändrad nästa år för medlemmarna trots att den höjs hos förbundet.

Denna höst blev det ingen surströmmingsmiddag då det var för få anmälda. Medlemmarna fick komma med synpunkter om varför så få medlemmar var intresserade av middagen. Det spekulerades bland annat om att det kanske inte var bra att ha både dans och surströmming samtidigt, eller att det åts surströmming på andra ställen så folk inte orkade med att komma.

Föreningen får ha sina styrelsemöten och eventuella utbildningar i DHR:s lokal tom 31 december 2019. Sedan är lokalen uppsagd. SPF, HjärtLung Härjedalen med flera föreningar kommer att skicka en gemensam skrivelse till socialnämnden för att få hjälp med lokalfrågan.

Agneta Jönsson informerade om kommande evenemang. 3 oktober blir det studiebesök på köksavdelningen vid hälsocentralen i Sveg. Agneta påminde om filmen  ”Unga Astrid”, som går som lunchbio 2 oktober. Det kommer även att bli vinprovning i oktober. I januari blir det en konsert med Trio me bumba med flera.

Chefen för Härjedalen Sveg Airport, Mathias Viberg, hade bjudits in som föreläsare. Han berättade om kommande investeringar på flygplatsen och om den hektiska tiden i somras när bränderna pågick. Medlemmarna var mycket nöjda med denna föreläsning och det gavs även tillfälle att fråga om saker de funderade över.

Rolf Emanuelsson uppmanade medlemmarna att komma med synpunkter till förtroenderådet vid Nymon och Senioren. Förtroenderådets nästa möte sker i oktober.

Månadsmötet avslutades med utdelning av vinster från lotteriet och medlemmarna bjöds på kaffe, kaka och smörgås.

Ingrid Östlund