Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Sveg

SPF Seniorerna Sveg har haft månadsmöte den 24 oktober. Mötet var välbesökt med cirka 90 medlemmar.

Henry Jonasson, tidigare webbansvarig vid Härjedalens kommun, informerade medlemmarna om att han kunde vara behjälplig med inköp av datorer samt diverse tekniska problem med datorer och skrivare. Det går bra att  boka en tid med honom för medlemmarna i Sveg med omnejd.

Personal från Swedbank, Emil och Maria, var inbjudna till dagens möte för att informera om hur man kan undvika kortbedrägerier. De uppmanade medlemmarna att aldrig lämna ut koden till sin bankdosa. Om någon ringer och uppger sig att vara från någon bank och frågar efter kontonummer ska man aldrig uppge detta. Bankerna ringer aldrig och ber om kontonummer via telefon. Swedbank kommer att anordna småkurser där man får lära sig mera om tekniken. Det fanns möjlighet att anmäla sig till dessa kurser på mötet.

Agneta Jönsson berättade att ett 30-tal medlemmar hade varit på studiebesök till Svegsmons kök. De var mycket nöjda med besöket och för att visa att dom uppskattade hur de blev bemötta skickade Agneta en blomma som tack. De passade även på att äta lunch där.

Hon informerade även om vinprovningen den 26 oktober.

Hon påminde om att Trio mé Bumba kommer till Camp Sveg den 31 januari.

Jan-Erik Larsson, trafikansvarig i föreningen, pratade bland annat om fördelen med vinterdäck på hala vägar gentemot sommardäck på grund av materialet. Han uppmanade dom som skjutsar lågstadiebarn till skolan att om möjligt parkera på samma sida där skolan ligger så inte barnen rusar över gatan. Om man måste parkera på andra sidan bör man följa barnet över gatan.

Han påminde även om att äldre förare har sämre mörkerseende och uppmanade därför att helst köra när det är ljust och att gärna åka buss när man ska till Östersund.

Vid förra månadsmötet var flygplatschef Mathias Viberg föreläsare och han informerade om att funktionshindrade, som har med sig hjälpmedel, inte får flyga från Sveg till Stockholm och ej heller från Östersund till Umeå. Märit Eriksdotter reagerade på detta och ansåg att det är helt oacceptabelt. En skrivelse kommer nu att författas tillsammans med PRO och SKPF för att protestera mot detta. Skrivelse kommer att skickas till Trafikverket innan ny upphandling sker.

Gunvor Jansson informerade om olika slags biljetter man kan lösa för att resa med buss till Östersund.

Medlemmarna bjöds på skinksallad, bröd och dryck. Mötet avslutades med att de som vunnit på sina lotter fick sina vinster.

Ingrid Östlund