Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Sveg

SPF Seniorerna Sveg har haft månadsmöte den 21 november. Det var sista månadsmötet för året. Ordförande för mötet var Märit Eriksdotter. Hon hälsade omkring 45 medlemmar välkomna. Det var lite färre besökare än det normalt brukar vara.

Anhörigkonsulent Birgitta Östling hade inbjudits till dagens möte. Hon har hela kommunen som sitt arbetsområde. Birgitta informerade om vilka möjligheter till avlastning det finns för de som vårdar en närstående i hemmet.

Om det är något man vill fråga om går det bra att ta kontakt med henne och det går även att boka enskilda samtal.

Agneta Jönsson berättade om vinprovningskvällen på Gammelgården. 39 medlemmar hade närvarat vid detta evenemang och det hade varit en mycket lyckad kväll. Ingrid Hungefält fick beröm för att hon engagerat sig och planerat denna sammankomst. Det ingick även mat, som Märit visade bilder på. För musiken svarade Helge Wallin.

Agneta informerade om vilka typer av biljetter det finns att välja mellan vid bussresor till Östersund.

Märit visade en karta över var det finns hjärtstartare i kommunen. Ett problem är att hjärtstartarna är inlåsta på en del orter. Då hjärtstartarna måste vara tillgängliga har det bestämts på vissa ställen att man får ”knacka fönster” för att komma åt dom vid behov.

En demonstration av hur en hjärtstartare används kommer att demonstreras vid ett månadsmöte nästa år.

Årets julbord äts den 9 december på Mysoxen.

Mötet avslutades med utdelning av vinster från lotteriet och fika.

Ingrid Östlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Tidningen Härjedalen Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel