Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Sveg

SPF Seniorerna Sveg har haft månadsmöte den 10 april. Denna gång hölls mötet i Pingstkyrkan. Omkring 55 medlemmar hälsades välkomna av ordförande Rolf Byqvist.

Ett öppet brev till medlemmarna kommer att finnas med i foldern, som Arne Hård är skapare av. I brevet tas upp hur svårt det är för föreningen att hitta medlemmar som vill ingå i en valberedning och i styrelsen.

Optiker Madelene Hedh var inbjuden till dagens möte. Hon har övertagit Sperrings Optik och företaget kommer att byta namn till Härjedalens Optik. Efter att ha berättat om verksamheten i företaget informerade hon om en premiumkampanj, som pågår.

Medlemmarna fick därefter ställa frågor till Madelene om det var något dom funderade över. Det var många som passade på att fråga om olika sjukdomar, som kan drabba ögonen.

Agneta Jönsson, reseansvarig i föreningen, informerade om ett studiebesök som skulle ske dagen efter mötet på skidstadion med efterföljande lunch på Mannes krog.  Vidare berättade hon om att det blir motionsdans på Gammelgården den 10 juli.

Ordförande Rolf Byqvist informerade om att nästa månadsmöte också kommer att hållas i Pingstkyrkan. Det är oklart vilken lokal mötena kommer att hållas i till hösten. Det är problem att hitta en stor lokal i Sveg. Ett förslag från medlemmarna var att författa en skrivelse till kommunstyrelsen med  önskemål om att kommunen hjälper till med ett bidrag till lokalhyra.

Rolf Emanuelsson, representant i förtroenderåden på Svegsmon och Senioren, uppmanande medlemmarna att komma med synpunkter till råden. Förtroenderåden har möte två gånger per år.

Optimisterna underhöll med vacker sång i början av mötet och som avslutning. Det delades ut vinster till de som vunnit på sina köpta lotter. Kaffe, tunnbrödsrulle och kaka serverades.

Ingrid Östlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Tidningen Härjedalen Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel