Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Sveg

SPF Seniorerna Sveg har haft sitt första månadsmöte efter sommaruppehållet, onsdagen den 18 september. Omkring 50 medlemmar hade kommit till Pingstkyrkan där mötet hölls. Rolf Byqvist hälsade besökarna välkomna och passade samtidigt på att säga att han är tacksam över att få hyra lokalen i Pingstkyrkan.

Till dagens möte hade ledamöter från Jämtlandsdistriktet varit inbjudna, men dom hade lämnat återbud.

Pärra Jönsson, från räddningstjänsten i Sveg, var inbjuden till mötet. Han började med att berätta om hur organisationen inom räddningstjänsten i Jämtlands län ser ut. Därefter fortsatte han att prata om bränderna, som härjade sommaren 2018. Han visade även en film över hur hur det såg ut. Bränderna bekämpades från både marken och luften. Helikoptrar och flygplan vattenbombade de mest utsatta områdena. 17 juli hade branden kommit så nära att den hotade boende i Olingdal, Härjeåsjön och Olingsjövallen. De fick då order om att lämna sina hem. 22 juli anlände polska brandmän för att bistå med eftersläckningen. Lyckligtvis hade ingen blivit skadad vid bränderna.

Efter bränderna gjordes en utvärdering av branden av en extern utredare, som kom fram till att brandbekämpningen hade skötts bra. Något, som kan förbättras är att ha bättre rutiner när frivilliga ansluter och vill hjälpa till samt samverkan och arbetsmiljö. Medlemmarna fick också möjlighet att ställa frågor till Pärra innan han avslutade sitt besök.

Märit Eriksdotter föreslog att föreningen ska ha en stående sida i Mitthärjebladet, där det annonseras om kommande aktiviteter inom föreningen.

Lokalen på Härjedalsgatan, där styrelsemötena hålls, är uppsagd från 31 december. En ny lokal söks där det även går att förvara föreningens material.

Ansvariga för resor och utbildning, Agneta Jönsson och Anita Westfält, har sagt upp sig från sina uppdrag.

Vid nästa månadsmöte, 16 oktober, har socialutskottets ordförande Lars-Gunnar Nordlander inbjudits.

Mötet avslutades med lottdragning och en populär vinst var en hink med lingon plockad av Ragnar Persson. Medlemmarna bjöds på kaffe, bulle och kaka.

Ingrid Östlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Tidningen Härjedalen Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel