Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Sveg

SPF Seniorerna Sveg har haft månadsmöte den 16 oktober. Det var ungefär 45 medlemmar som hade sökt sig till Pingstkyrkan där mötet hölls.

Ordförande Rolf Byqvist hälsade medlemmarna välkomna. Inbjuden till månadsmötet var Lars-Gunnar Nordlander, vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i socialutskottet.

Han började med att informera om vissa förändringar som skett inom äldreomsorgen i Härjedalens kommun. En omställning är att hyresavtalen är uppsagda när det gäller vissa särskilda boenden. Det bor fortfarande hyresgäster kvar. Vidare berättade han att en ändring av schemaläggningen gjorts för personal inom hemtjänsten.

Anmälningar har gjorts till IVO (Inspektionen för vård och omsorg) avseende några boenden i kommunen.

Efter att ha berättat om olika boendeformer, såsom särskilda boendeformer och korttidsboendet Tallen på Svegsmon samt demensavdelningarna Nymon och Blåvingen, gav han ordet till medlemmarna om dom hade några frågor till honom.

Några frågor var vad som händer med matsalen på Senioren i Sveg och Camp Sveg. När det gäller Senioren svarade Lars-Gunnar Nordlander att det arbetas aktivt för att driva frågan. Angående Camp Sveg pågår det en översyn av lokalerna där alla förvaltningar är inblandade.

Efter att medlemmarna hade getts tillfälle att ställa frågor lovade Lars-Gunnar att stanna kvar när det var dags för fika om någon kom på något mera de ville fråga om.

Rolf Byqvist meddelade att Glaukomföreningen Jämtland-Härjedalen kommer att ha ett glaukomcafé lördag 9 november på Camp Sveg. Anmälan måste ske senast 6 november.

Årets julbord blir 30 november på Mysoxen.

Vid nästa Östersundsrevy kommer Tomas Hedengran att medverka. Agneta Jönsson fick i uppdrag att höra efter om det finns något intresse från medlemmarna att åka på revyn.

SPF i Ytterhogdal kommer att ordna en resa till Birsta 26 november.

Mötet avslutades med utdelning av vinster till de som hade turen att vinna på sina lottnummer.

Ingrid Östlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Tidningen Härjedalen Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel