Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Sveg

SPF Seniorerna Sveg har haft månadsmöte 19 februari. Omkring 55 medlemmar hade sökt sig till Pingstkyrkan där mötet hölls.

Vid förra månadsmötet ville några medlemmar ha svar på frågan angående byten av manuella lås till digitala lås på vårdtagares ytterdörrar.

Till dagens möte var enhetschef vid hemtjänsten i Sveg, Arne Duberg och projektledare Helena Bredesen inbjudna. De informerade om att digitala lås installerats på vårdtagarnas dörrar nu. Anledningen till detta byte är enligt Arne Duberg att det underlättar för personalen då de slipper manuell hantering av nycklar och att det blir billigare för kommunen då det förut har medfört en kostnad med vanliga nycklar, som tappats bort ibland. Medlemmar fick se en film där det visades hur det gick till att öppna och låsa en dörr med digitalt lås. Digitala lås håller även på att installeras på medicinskåp.

Vidare informerades det om gps-larm, som kan användas av dementa personer. Dessa larm går att ansöka om hos kommunen och de finns även att köpa privat på nätet. Om det ansöks om ett sådant larm via kommunen beslutas denna ansökan utifrån Socialtjänstlagen eller Hälso- och sjukvårdslagen och den sökande får ett biståndsbeslut.

Arne Duberg informerade vidare om nattkameror där den vårdtagande övervakas en stund på natten istället för att någon personal går in. Denna åtgärd sker i samråd mellan den boende och kommunen. En kamera visades upp för medlemmarna. Dessa kameror har inte börjat användas i kommunen ännu.

En medlem tog upp att det sker så många byten av personal på en tvåveckorsperiod för de som har hemtjänst. Arne Duberg förklarade att det är en svår sak att lösa rent schematekniskt.

Rolf Byqvist informerade om att det är årsmöte 18 mars i Pingstkyrkan. Han uppmanade medlemmarna att komma. Till årsmötet måste det vara klart med att få till en styrelse och valberedning.

Det bjöds på kaffe och kaffebröd och vinster delades ut till de som vunnit på sina lotter.

Ingrid Östlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Tidningen Härjedalen Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel