Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svegs damer drar sig ur

Det blir inget seriespel för Svegs damlag den här säsongen. Beslutet att dra sig ur togs av klubbens fotbollssektion i söndags.

Annons

Svegs damer har under många år i följd varit ett topplag i länets division tre-serie. Talang har funnits i massor men tyvärr har truppen sällan varit särskilt bred. Den här säsongen har många rutinerade spelare av olika anledningar valt att lägga fotbollsskorna på hyllan eller blivit indisponibla. Under våren har det blivit allt tydligare att klubben inte skulle kunna skrapa ihop ett lag till seriespelet.

– Damlaget har kämpat på sedan nyår med träningar men med väldigt lågt deltagande, framför allt av vuxna spelare. Alldeles för många är födda 00/01 och skall inte behöva utgöra stomme för ett seniorlag, säger fotbollssektionens ordförande Lars Stener.

– Det är ju ett tråkigt besked att ge men vi får blicka framåt. De yngre spelarna har möjlighet att delta i ÖP-liret och förhoppningsvis kan vi starta om igen, säger Stener.

Enligt sena uppgiften innan tidningens tryck har en räddningsaktion satts i gång. När situationen drevs till sin spets gavs signaler om att några fler av de rutinerade damerna ville spela fotboll.

– Många har inte haft möjlighet att vara med då de arbetat eller pluggat på annan ort. Jag är helt inställd på att vi ska ha ett lag och vill spela oavsett om det är unga tjejer eller spelare som varit med tidigare, säger Emma Jacobsson som själv studerar i Umeå för närvarande.

Mer läsning

Annons