Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taggat Lillhärdal vann premiären

/
  • Tvåmålskytten Mattias Larsson i en av sina framfarter på vänsterkanten.
  • Dennis Persson gjorde första målet på straff. Här var det också nära.
  • Adam Prestjan i kamp om billen
  • Oskar Jonsson, en av två 99 i Lillhärdals lag. Den andra är William Zetterlund.

Redan fem minuter in i matchen gjorde Dennis Persson det första målet för Lillhärdal, på straff. Sedan rullade det på. Härdalingarna var klart bättre än ett svagt Bräcke.

Annons

Premiären i division 6 för Lillhärdal blev i det närmaste en uppvisning. Laget hade inga större problem med tillresta Bräcke, som inte alls räckte till mot ett spelsuget Lillhärdal. Vid pausvilan ledde härjedalingarna med 3-0 och förutom Dennis Persson straff var det Mattias Larsson som stod för målskyttet.

2-0 var ett inlägg från höger som Mattias fick en fot på och försmädligt rullade in bakom Bräckes målvakt. 3-0 kom efter en frispark som hamnade hos härdalingen i ett vänsterläge, Mattias tryckte in den bakom en chanslös målvakt.

– Det ser riktigt bra ut, säger tränare Anders Roos.

– Nu var det här kanske inte den svåraste matchen under säsongen men det var ändå premiär. Och många har inte spelat så mycket innan. Vi har bara haft en träningsmatch.

I andra halvlek var dominansen ännu större. Lillhärdal rullade boll och det var svårt för Bräcke att hänga med. Linus Roos satte fjärde målet och i den 60 minuten slog André Forselius in det femte, efter en osjälvisk pass från tvåmålskytten Mattias Larsson.

– Jag såg att han hade ett bättre läge och tänkte att André också skulle få göra ett mål, säger han.

Bräcke fick ett tröstmål men var aldrig nära.

Två spelare födda 99 gjorde debut i A-laget, William Zetterlund och Oskar Jonsson.

– De tar för sig och är jätteduktiga. De kommer att bli bättre och bättre, säger tränare Anders Roos som framför allt ville lyfta fram laginsatsen.

– Jag vill också rikta ett tack till Laila och Björn Eggen och Bosse Larsson i föreningen, som står bakom mycket av det här. Det är kul att det pratas fotboll på byn igen, säger Anders Roos.

Mer läsning

Annons