Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EM-rapport dag 1: "We’ve got Payet, Dimitri Payet! I just don’t think you understand"

Artikel 3 av 35
EM 2016
Visa alla artiklar

Sportens Oskar Lund är på plats under EM i Frankrike. Här kommer hans rapport från dag 1.

Annons

Min resa mot EM började dramatiskt med ett försenat flyg och jag fick springa genom Arlanda för att hinna med avgången till Paris. Väl på plats i Frankrike insåg jag sedan vilken tur det var att jag hann med planet då piloter gick ut i strejk och mitt flyg måste ha varit ett av de sista som gick iväg.

Med tanke på det var det riktigt skönt att kunna sträcka ut sig i hotellsängen och se slutet av mötet mellan Frankrike-Rumänien på tv:n. Matchen i sin helhet har jag ingen koll på, men det känns som att det räckte ganska bra att se avgörandet av Dimitri Payet.

Vilken assist! Vilket drömmål! Vilken spelare!

Hela dagen i dag har jag gått runt och nynnat på West Ham-fansens ramsa: "We’ve got Payet, Dimitri Payet! I just don’t think you understand. He’s Super Slavs man, he’s better than Zidane. We’ve got Dimtri Payet!”

Efter det avgörandet känns det som EM fick en riktigt bra start, och nu kan man knappt bärga sig inför matchen på måndag.

I skrivande stund sitter jag i pressrummet på Stade de France, och det är verkligen en häftig arena som Sverige kommer att gå ut på om två dagar.

I kväll har jag tänkt bege mig till Fanzone i Paris och leta reda på lite svenska fans för att känna av stämningen inför måndagsmatchen.

Vi hörs igen.

Läs också: Sporten storsatsar under EM – livesänt morgonprogram varje dag med experter, fans och landslagsspelare

Läs också: Profilen från hemma-EM 92 om hypen kring ett mästerskap: "Allt är gånger tio"

Följ EM-resan på Instagram: Fotbollspuls

Stade de France.

Annons