Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EM-rapport dag 4: ”Historiskt match för Island”

Artikel 14 av 35
EM 2016
Visa alla artiklar

Oskar Lund är på plats under EM i fotboll. Här är hans upplevelser på plats.

Annons

Att gå runt på gatorna kring Stade de France innan EM-premiären mot Irland var en mäktig upplevelse, och ännu galnare blev det när man kom in på arenan. Inför avspark tittade jag åt vänster och såg ett grönt hav av irländska supportrar.Sedan tittade jag åt vänster och såg ett gult hav med svenska fans. Det var makalöst häftigt – men spelet var som bekant inte av samma klass. I mixade zonen efteråt var de svenska spelarna dämpade, men samtidigt hoppfulla inför fortsättningen. Drömmen om avancemang lever, men det måste se bättre ut än vad det gjorde i måndags.

På tisdagen ska jag sätta mig på tåget mot St Etienne för att se Island möta Portugal i ett historiskt möte för islänningarna med Lars Lagerbäck, Ari Skúlason och Rúnar Sirugjónsson i truppen. Första tåget mot Lyon var försenat en timme och tågstationen fick bli provisoriskt kontor en stund. I skrivande stund sitter jag där och dricker en dubbel espresso och laddar inför Islandsmatchen.

Det ska bli väldigt intressant att de islänningarnas första EM-framträdande på plats, och de lär inte ge sig i första taget mot Ronaldo och co. Tror portugisen kan få det tufft när Ari Skúlason och resten av gänget gör debut i EM-sammanhang.

Vilken resa som Albysonen Lars Lagerbäck gjort med Island förresten. Snacka om revansch efter att han fått en hel del kritik under tiden som svensk förbundskapten.

Återkommer med mer Island längre fram, kommer bland annat en intervju med Ari Skúlason på sajten inför matchen i kväll.

Se också: Efter EM-besvikelsen – här är förändringarna Erik Hamrén borde göra

Läs också: Sporten mötte Emil Forsberg direkt efter EM-debuten

Krönika: "The Shining lyste bara med sin frånvaro"

Läs också: Patrik Carlgren hyllar Isaksson efter Sveriges EM-premiär

Oskar Lund på Stade de France under Sverige-Irland.

Annons